Förlossningsavdelningen Hallands sjukhus Varberg, Varberg

Huvudentré

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

0340-48 12 69

Öppet idag

 • Dygnet runt

Telefontid idag

 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - SönDygnet runt

Öppettider

 • Mån - SönDygnet runt
Besöksadress:
Huvudentré
Län, kommun:
Hallands län, Varberg
Postadress:
Förlossningsavdelningen, Hallands sjukhus Varberg, Träslövsvägen 68, 43281 Varberg

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Från E 6:an följ skyltarna till Varberg/Sjukhus.

Till oss kommer du när du ska föda ditt barn. Du kommer tillsammans med din partner eller annan närstående som du vill ska vara med under förlossningen. Till stöd och hjälp vid din förlossning finns ett förlossningsteam som består av barnmorskor, undersköterskor, förlossningsläkare, barnläkare och anestesiläkare.


BB Varberg är stolta över sin verksamhet. Som stöd och hjälp under din förlossning och eftervårdstid finns vår kunniga och engagerade personal som har som mål att du ska få en trygg och säker förlossningsupplevelse.

För gravida med behov av akut vård finns det möjlighet att parkera vid akutentrén (platser märkta "Förlossning"). Gå in genom akutmottagningens entré och genom väntrummet. Gå genom glasdörrarna och upp för trappan.


På de parkeringsplatser som är märkta med "4 timmar", behövs en p-skiva som ni kan köpa i centralreceptionen (entrén vid Apoteket) eller på akutmottagningen. På de parkeringsplatser som är märkta med bara "P" kan ni parkera utan p-skiva.

Driftsform

Driftsform: Region

Publicerad: 2021-10-06

Just nu är det stor spridning av RS-virus i samhället. En RS-virusinfektion brukar börja som en vanlig förkylning. Nästan alla barn får en infektion med RS-virus under de första två levnadsåren. Oftast är sjukdomen lindrig, men barn under ett år och barn som tillhör en riskgrupp kan bli allvarligt sjuka. Läs mer om viruset här.

 • De flesta frågor inför förlossningen kan bearbetas genom samtal på Kvinnohälsovården. Auroramottagningen finns som ett komplement för dig som har svår förlossningsrädsla.

  Du kan ensam, eller tillsammans med din partner, komma till förlossningsavdelningen för samtal med en erfaren barnmorska från vårt Aurorateam. Även förlossningsläkare ingår i detta team. En planering av din kommande förlossning görs med utgångspunkt i din rädsla och eventuella tidigare upplevelser.

  Du får kontakt med Aurorateamet genom att din barnmorska på Kvinnohälsovården skriver en remiss till BB Varberg.

 • När du känner att det är dags för barnet att komma till världen ska du/ni ringa till förlossningsavdelningen för att rådgöra med barnmorska så kan vi förbereda er ankomst. Du kommer till oss tillsammans med din partner eller annan närstående person som du vill ska vara med under förlossningen.

  • Journalhandlingar från Kvinnohälsovården, MHV1 och MHV2 – graviditetsvård.
  • Blodprov ska tas i hemregionen i vecka 27-29 och skickas till Transfusionsmedicin i Halmstad för    blodgruppering och antikroppsscreening.
 • Vi erbjuder familjerum på BB där ni kan vara tillsammans hela familjen och lära känna ert barn. Hur lång din vårdtid på BB blir beror på ditt vårdbehov. Vid en normal förlossning är du kvar minst 6 timmar förutsatt att både mamma och barn mår bra. Alla barn undersöks av barnläkare innan de får åka hem.  Normal BB vårdtid är 1-2 dygn för förstföderskor och cirka ett dygn för omföderskor. Därefter finns BB mottagningen tillgänglig för frågor och stöd.

 • Du som är gravid eller nyss fött barn har möjlighet att delta i graviditetsenkäten och svara på frågor om hur du upplever vården och din egen hälsa. Varje graviditet och förlossning är unik, därför är det viktigt att just du deltar. Fyll i enkäten här.

Till toppen av sidan