Vården i Halland

Service för besökare på Hallands sjukhus Varberg

Innehållet gäller Halland

För dig som vårdas på eller besöker Hallands sjukhus Varberg kan det vara bra att känna till vilken service som finns.

Adress: Hallands sjukhus Varberg, Träslövsvägen 68, 432 81 Varberg, Telefon (växel): 0340-48 10 00, Kartkoordinater : N 57° 5.977' E 12° 16.623'

Apotek
Apoteket Måsen finns vid sjukhusets huvudentré. Här kan du hämta ut medicin i samband med ditt sjukhusbesök.
Öppettider: Måndag -fredag kl. 08.00-19.00
Lördag och söndag kl. 10.00-17.00
För öppettider vid helgdagar vänligen besök apotekets hemsida. 
Apoteket Måsen Varberg

Besökstider
Besökstiderna kan variera mellan de olika vårdavdelningarna. Fråga vårdpersonalen vilka besökstider som gäller. Under sommarperioden kan receptionens öppettid vara något begränsad på eftermiddagar och fredagar. 

Bibliotek
Sjukhusbiblioteket är öppet för personal, studerande, patienter och närstående. Här finns böcker, tidningar, tidskrifter, ljudböcker, musik och film, att läsa på plats eller låna. Dessutom kan man söka information via internet samt koppla av i en lugn miljö.
Öppettider: Måndag-fredag kl.12.00-15.00.

Blommor/växter och dofter
Blommor/växter och starka dofter, som till exempel parfymerade produkter, kan orsaka besvär för personer med astma, allergi och annan överkänslighet. Vänligen tänk på det när du besöker sjukhuset.

Buss
Busshållplats finns i anslutning till huvudentrén och vårdavdelningsentrén. Personalen i receptionen kan ge upplysningar om tidtabell.

Läs mer på Hallandstrafiken.

Fotografering
Det är inte tillåtet att fotografera eller filma andra människor inom Hallands sjukhus, varken personal eller patienter och närstående, utan medgivande från personerna i fråga.

Handhygien
Minska risken för smittspridning av bakterier genom att använda handsprit, som finns på mottagningar och vårdavdelningar.

Handikapparkering
Handikapparkering finns i anslutning till i stort sett samtliga entréer.

Informationstavlor
Informationstavlor finns i huvudentrén, samt i vårdavdelningsentrén.

Internet/Wifi
Du kan använda egen dator på vårdavdelningarna, men det finns vissa säkerhetsbestämmelser att följa om el-skydd m.m. Tillgången till trådlöst nätverk är begränsad. Fråga personalen om vad som gäller.

Kafeteria och kiosk
Kafeteria och kiosk finns vid huvudentrén.
Öppettider: Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.00
Lördag-söndag 11.00-15.00

Under sommaren är öppettiderna något förändrade och vanligtvis enligt följande: Måndag – torsdag 8.30 – 15.00, fredag 08.30 – 14.00 och oförändrade tider under helger.

Parkering
Det finns en stor parkering i anslutning till huvudentrén, direkt till höger när du svänger av mot sjukhuset. Parkeringen är gratis men för de rader som är närmast sjukhuset krävs p-skiva som går att köpa i kafeterian. 
Det finns även parkeringsplatser i anslutning till andra entréer på sjukhusområdet.

På huvudparkeringen finns det laddstolpar för dig som kör elbil. För att ladda via stolparna behöver du först registrera dig på InCharge:s webbplats InCharge eller ladda ner InCharge:s app. Kostnad för laddning är 3kr/kWh.

Reception
I receptionen i huvudentrén kan du få hjälp med många olika saker. Du som ska till vissa mottagningar anmäler dig och betalar här inför ditt besök. Vid receptionen finns rullstolar för lån inom sjukhuset (rullstolar finns även vid vårdentrén). Här finns också en direkttelefon till Resam-bokningen.
Öppettider: Måndag till torsdag kl. 7.00-16.30, fredag 7.00-13.00.

Till receptionen vid ingång D, Östra entrén, anmäler sig patienter till arbetsterapi, dietist, kurator, logoped, psykolog, sjukgymnast och mottagningen för smärtrehabilitering.

Restaurang
SiV:s restaurang serverar lunch alla dagar, förutom lördagar, och är öppen för alla.
Öppettider: Måndag-fredag kl. 11.00-13.30. Lördag, söndag och helgdag stängt.

Rökning och snusning
Hallands sjukhus är ett tobaksfritt sjukhus. Rökning är tillåten endast på anvisade platser utomhus.
Patienter som vårdas på sjukhuset erbjuds hjälp med att sluta röka eller snusa.

Sjukhuskyrka
I sjukhuskyrkan arbetar en präst och en diakon som finns till tjänst för patienter, anhöriga och personal. De som arbetar i sjukhuskyrkan har tystnadsplikt. Du kan ta kontakt med sjukhuskyrkan via sjukhusets växel, tfn 0340-48 10 00 eller med hjälp av sjukhusets personal. För öppettider se anslag på dörren eller på webbplatsen för Svenska kyrkan Varberg.

Sjukresor
Du som bor i Halland har i vissa fall rätt till ersättning för resor i samband med läkarvård, sjukvårdande behandling och tandvård. En viss del av resekostnaden måste du dock alltid stå för själv.
För mer information: Sjukresor i Halland.

Telefon
Det är tillåtet att använda mobiltelefon i gemensamma utrymmen som entréer, korridorer, kulvert och restaurang, men inte inne på vårdavdelningar och mottagningar. Det är inte heller tillåtet att använda mobiltelefonen för ljudupptagning eller som kamera, utan omgivningens medgivande. Vissa verksamheter kan erbjuda patienttelefon. Fråga personalen vad som gäller.

Upphittade saker
Upphittade saker hittar du vid servicecenter på rött stråk i anslutnings till vårdavdelningsentrén.

Till toppen av sidan