Cancer

Att leva med cancer

Det är olika hur livet påverkas av att ha cancer. Här kan du läsa mer om till exempel mat, fysisk aktivitet, sex och rehabilitering vid cancer. Du kan också ta del av berättelser om hur det kan kännas när behandlingen är klar.

Innehåll - Att leva med cancer

Visa innehåll som:
 • Att få ett cancerbesked

  Många som får cancer blir av med sjukdomen. Cancerbeskedet kan ändå förändra tillvaron. Här får du råd om hur du kan hantera sjukdomsperioden och tips om stöd.

 • Cancer och sexualitet

  Cancer kan påverka din sexualitet på olika sätt. Tankar och känslor eller biverkningar av behandlingen kan förändra hur du trivs med dig själv eller med andra. Du kan också få svårare att ha sex på samma sätt som förut. Ofta går det att stärka lusten och förmågan att ha sex.

 • Fertiliteten efter cancerbehandlingen

  Ibland kan en cancerbehandling påverka fertiliteten. Då blir det svårare att få ägg eller spermier att fungera för att uppnå en graviditet. Men det finns metoder som kan användas för att försöka bevara fertiliteten.

 • Film: Efter cancerbehandlingen - och sen då?

  Det är vanligt med starka känslor och många frågor när cancerbehandlingen väl är klar. I filmen berättar sjuksköterskan Sanna Wärn från Cancerfonden om några av de råd som hon och hennes kolleger brukar ge.

 • Fysisk aktivitet och fysioterapi vid cancer

  Fysisk aktivitet kan ge dig styrka att orka med behandlingen och det även kan hjälpa dig att bli fri från cancern.

 • Hjälp med tankar och känslor vid cancer

  Det är vanligt med olika känslor som oro, ilska och sorg vid cancer. Man kan få tankar om livet och döden. Det finns hjälp att få, om du behöver.

 • Mat vid cancer

  Behandling vid cancer kan göra att du behöver anpassa maten och ätandet för att må bra.

 • Vad är cancerrehabilitering?

  Cancerrehabilitering är allt som kan göra att livet kännas så bra som möjligt under och efter behandlingen. Närstående kan också behöva cancerrehabilitering.

mer på 1177.se

Min vårdplan – ditt stöd för delaktighet och trygghet i cancervården

Du kan få en skriftlig plan som kallas Min vårdplan om du har cancer eller utreds för cancer. Planen innehåller det du vill och behöver veta om din vård, behandling, rehabilitering och uppföljning. Det är för att du ska få vara så delaktig som du önskar och kunna påverka sådant som är viktigt för dig.

När du loggar in på 1177.se

Med e-tjänsterna på 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Här kan du läsa mer om de olika e-tjänsterna.

Anhörig – närstående

Här finns information för dig som är närstående eller anhörig.

Till toppen av sidan