Hälso- och sjukvård i Gävleborg

Kallelser till din digitala brevlåda

Innehållet gäller Gävleborg

Har du en digital brevlåda hos Kivra? Då är det dit du får vissa av dina kallelser från Region Gävleborg. Möjligheten att kunna ta emot post digitalt innebär inte bara en ökad tillgänglighet i vården, utan också ökad säkerhet.

En digital brevlåda är en e-tjänst dit du kan få post från myndigheter och företag. Du loggar in med BankID. Från Region Gävleborg kan du ta emot brev digitalt om du är ansluten till Kivra. Fler leverantörer kan bli aktuellt.

Du som är ansluten till Kivra får remissbekräftelse och kallelse digitalt från många av hälso- och sjukvårdens mottagningar.

Du som inte har aktiverat Kivra eller inte önskar digital post ­kommer även i fortsättningen att få din kallelse som ett adresserat pappersbrev, precis som det fungerar i dag.

Så skaffar du digital brevlåda

För att kunna ta emot digital post från Region Gävleborg behöver du skapa ett privatkonto hos Kivra. Registreringen kräver ett Mobilt BankID. BankID för mobiler och surfplattor kallas för Mobilt BankID. Du skaffar det hos din bank. Bankerna har olika krav på ålder men om du är under 18 år måste vårdnadshavare ge sitt tillstånd.

Du som inte har aktiverat Kivra kommer även i fortsättningen att få brev från Region Gävleborg som ett adresserat pappersbrev, precis som det fungerar idag.

Tips! Vet du att du kan ha delad brevlåda i Kivra? Det kan vara bra för dig som har gemensamt hushåll eller för dig som behöver stötta en närstående. Läs mer om delad brevlåda

Se om du är ansluten till digital brevlåda

Är du osäker på om du är ansluten till en digital brevlåda kan du logga in med e-legitimation på Skatteverkets webbplats. Där kan du se om du är ansluten till en digital brevlåda och i så fall vilken.

Läs mer om digital brevlåda på Skatteverkets webbplats.

Avisering med e-post eller sms

Du kan få aviseringar via e-post eller sms när du har fått post. Du väljer hur du vill få din avisering i Kivras inställningar.

Kom ihåg! Du har alltid ett eget ansvar att öppna och ta del av den post som skickats till dig, oavsett om den är digital eller skickas på papper.

Jag vill inte få mina kallelser till en digital brevlåda

Du som inte vill ha kallelser från Region Gävleborg till din digitala brevlåda kan logga in i tjänsten och avsäga dig det. Genom att söka på ”Region Gävleborg” och bocka ur valet om att få digital post får du istället posten på papper till din fysiska brevlåda.

Har du ingen digital brevlåda skickas breven via post som vanligt.

Till toppen av sidan