Boka, omboka eller avboka en tid

Sms-påminnelse inför ditt besök i vården

Innehållet gäller Gävleborg

Visste du att du kan få påminnelser om dina besök i vården och tandvården via sms? Det kostar inget och minskar risken för att du ska missa en bokad tid. Sms-påminnelse fungerar för alla dina besök i vården – hälsocentral, sjukhus och tandvård.

När du bokar en tid på din hälsocentral, din mottagning eller hos folktandvården får du själv välja om du vill ha en sms-påminnelse för bokade besök.

I så fall får du en påminnelse 72 timmar innan ditt bokade besök. Sms-påminnelsen gäller på de mottagningar i hälso- och sjukvården som använder sig av sms-avisering inom Region Gävleborg. Det gäller också mottagningar på Folktandvården Gävleborg AB. 

Så funkar det

När du bokar tid får du ett erbjudande om att få sms-påminnelse. När du tackat ja till sms-påminnelse inför ett planerat besök, exempelvis på din hälsocentral, får du ett sms inför besöket. Påminnelserna kommer 72 timmar före ditt besök.

Vid ett senare tillfälle har du kanske ett inbokat besök på en annan mottagning. Om de använder sig av sms-påminnelse kommer du att få en påminnelse även denna gång inför ditt planerade besök.

Som vårdnadshavare kan du få sms-påminnelse tills barnet är 13 år. Barn som fyllt 13 år bestämmer själv om vårdnadshavaren ska få sms-påminnelse inför vårdbesöket.

Hör av dig om du byter nummer

Meddela din vårdenhet eller mottagning om du byter mobilnummer eller om du inte längre vill ha sms-påminnelse. 

Om du inte kommer på ditt bokade besök måste du betala för det. Det gäller även om du av någon anledning inte fått någon sms-påminnelse.

Till toppen av sidan