Problem med att se bokade tider.Det här meddelandet avser Dalarna

Det är tyvärr problem i e-tjänsten och det går inte att se sina bokade tider. Felsökning pågår.

Koppardalens vårdcentral

Polervägen 8, Avesta

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.00–17.00
Tisdag07.00–17.00
Onsdag07.00–17.00
Torsdag07.00–17.00
Fredag07.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00
Måndag17.00–19.00
Tisdag08.00–17.00
Tisdag17.00–19.00
Onsdag08.00–17.00
Onsdag17.00–19.00
Torsdag08.00–17.00
Torsdag17.00–19.00
Fredag08.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Polervägen 8, Avesta
Län, kommun:
Dalarnas län, Avesta
Postadress:
Praktikertjänst, Polervägen 8, 774 41 Avesta
Webbplats:
https://www.ptj.se/koppardalens-vardcentral

Vi är en privat vårdcentral som har avtal med Region Dalarna. Detta innebär att vi har samma uppdrag och samma besökspriser som den offentliga primärvården. Vi har det fulla primärvårdsuppdraget vilket innebär avtal med sjukgymnaster, arbetsterapeut, fotvårdsterapeut och KBT samtalsterapeut.


Hos oss finns fast anställd personal, distriktsläkare och distriktssköterskor med mångårig erfarenhet inom primärvård. Vi möter dig med empati, integritet, värme och kunskap. Välkommen till oss!

Driftsform: Privat

Vi är en privat vårdcentral som har avtal med Region Dalarna. Detta innebär att vi har samma uppdrag och samma besökspriser som den offentliga primärvården. Vi har det fulla primärvårdsuppdraget vilket innebär avtal med sjukgymnaster, arbetsterapeut, fotvårdsterapeut och KBT samtalsterapeut.

Hos oss finns fast anställd personal, distriktsläkare och distriktssköterskor med mångårig erfarenhet inom primärvård. Vi möter dig med empati, integritet, värme och kunskap. Välkommen till oss!

 • Du kan kontakta oss via 1177 direkt.  I 1177 direkt kan du få bedömning av symtom, råd om vad du kan göra själv, eller chatta med vårdpersonal. Du kan också ha videosamtal och få en bokad vårdtid samt få hjälp med administrativa ärenden. Du hittar 1177 direkt under Våra e-tjänster.   

  Öppettider och mer information om 1177 direkt

 • En arbetsterapeut är en del i teamet när det gäller att stödja individer att vara kvar i eller återgå till arbete. Arbetsterapeuten analyserar aktivitetsutförande ur olika aspekter och har kunskap om hur hälsa, personfaktorer, omgivningsfaktorer samt olika uppgifters krav på individen påverkar aktivitetsförmågan.

 • Vår astma/KOL-sköterska utför förutom spirometrier (lungfunktionstest) i utredningssyfte, även uppföljande besök av patienter med astma/KOL. Vi kan även erbjuda rökavvänjning.

 • Vi har en ansvarig distriktssköterska för AVK/Waran-mottagningen som hanterar blödnings- och trombossjukdomar (blodproppar). Vi ordinerar och kontrollerar blodförtunnande medel till patienter med olika hjärt-kärlsjukdomar. Samarbete sker mellan läkare, blodtryckssjuksköterska och diabetessjuksköterska för bl.a. årskontroller.

 • Ohälsosamma levnadsvanor kan leda till bl.a. hjärt-kärlsjukdom. På vår hjärt-kärlmottagning kan vi kartlägga riskfaktorer och ge livsstilsråd för att förebygga detta stora folkhälsoproblem. Årlig uppföljning vid kranskärlssjukdom såsom hjärtinfarkt sker hos våra läkare.

 • Barnavårdscentralen, BVC, svarar för kontroller av nyfödda och yngre barns hälsa, samt ger råd om allt som rör barnets utveckling. Som nybliven förälder ringer du vår BVC-mottagning för att boka en tid, så fort ni har kommit hem ifrån förlossningen.

  Telefonummer 0226-48 90 09.

 • Vi har hos oss en specialistsjuksköterska med lång erfarenhet av diabetesvård inom primärvård. Vi kan erbjuda utbildning och information till dig med diabetes och din/dina närstående i syfte att ge ökad kunskap om sjukdomen. Vår målsättning är att du som patient och din/dina närstående känner er delaktiga i vården samt att vården utformas efter ditt behov för att minska riskerna för komplikationer.

  Vi samarbetar med andra vårdgivare kring diabetessjukdom exempelvis dietist och fotterapeut.

   

 • Vi har fast anställda läkare. Vi har akuta tider samma dag efter behov samt planerade tider för det som inte är så brådskande.

 • Det finns tillfällen i livet då en samtalskontakt är ett sätt att komma vidare och må bättre. Kanske upplever du svårigheter att hantera en livssituation, sorg, kris, nedstämdhet/depression, oro/ångest eller stress.

  KBT står för kognitiv beteendeterapi och betyder att man arbetar med att förändra sina tankar, känslor och handlingsmönster. Terapin är mer inriktad på nuet och framtiden, än på det förflutna.

 • Till vår barnmorska är du välkommen under graviditeten då vi erbjuder regelbundna besök och kontroller. Kontakta oss så fort du vet att du är gravid, så får du/ni en tid för ett första besök. Det finns också möjlighet att delta i föräldragrupp. Här kan du också få råd om preventivmedel. Vi informerar om och kan eventuellt ta prov för att hitta sexuellt överförbara infektioner.Vi utför också gynekologiska cellprovskontroller som alla kvinnor mellan 23 och 59 år automatiskt får kallelse till.

 • På provtagningen tar vi bland annat blodprov och urinprov. Vi utför även prover som har ordinerats ifrån andra kliniker.

  På helgfri vardag måndag-fredag under våra ordinarie öppettider, erbjuder vi drop in kl 8:00-11:00 för dig som har prover beställda i din journal. Det gäller både interna prover beställda av våra läkare samt prover beställda från annan mottagning/klinik. Anmäl dig i receptionen. 

 • Om du behöver komma i kontakt med oss för att förnya recept gör du detta enklast genom att logga in och använda 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du bör förnya dina recept 1-3 veckor innan din medicin tar slut.

 • Vid olika typer av smärta kan sjukgymnastik vara första steget i en behandling. Grunden i sjukgymnastik är träning i olika former och manuell behandling. Manuell behandling är metoder som utförs med händerna, som till exempel muskeltöjning.

 • Du kan nå oss genom att skicka meddelande via 1177 e-tjänster eller på telefonnummer 0226-48 90 00.

  Hit kan du ringa och få egenvårdsråd, boka tid till till exempel läkare, distriktssköterska samt för provtagning.

 • Vi erbjuder vaccination mot till exempel TBE, bältros, lunginflammation, resevaccin, säsongsinfluensa och Covid-19.

Du kan välja att tillhöra en mottagning. Det kallas att lista sig. Du kan byta mottagning högst två gånger på ett år.

Här kan du läsa om vår tillgänglighet och vad andra patienter tycker om oss.

TILLGÄNGLIGHET

Medicinsk bedömning av legitimerad vårdpersonal inom tre dagar

Här visas andelen medicinska bedömningar av en legitimerad vårdpersonal inom tre dagar.

Statistik för den här mottagningen: 99%

Genomsnitt för Dalarnas län: 92%

Genomsnitt för Sverige: 88%

OMDÖMEN

Skulle du rekommendera vårdcentralen till någon annan?

Här kan du se andelen patienter som kan tänka sig att rekommendera vårdcentralen.

Omdömet för den här mottagningen: 76%

Genomsnitt för Dalarnas län: 81%

Genomsnitt för Sverige: 79%

Till toppen av sidan