Barn & gravid

Graviditet

Här kan du läsa mer om vad som händer under graviditeten. Du kan bland annat läsa om hälsa, undersökningar, besvär och vad som händer i livmodern vecka för vecka.

Innehåll - Graviditet

Visa innehåll som:
Om graviditeten

Hur går befruktningen till? När har man gått över tiden? Och vad händer egentligen i livmodern vecka för vecka? Läs mer om graviditeten här.

Besök under graviditeten i Dalarna

För att barnmorskan ska få en bild av hur mamma och foster mår erbjuds olika kontroller och undersökningar vid besöken på barnmorskemottagningen. Barnmorskan går också igenom föräldrarnas hälsa och levnadsvanor, om det finns ärftliga sjukdomar i familjen eller om mamman äter några läkemedel.

Digital föräldraförberedelse i Region Dalarna

Den digitala föräldraförberedelsen innehåller filmer där personal från mödrahälsovården (MHV), förlossningsavdelningen och BB berättar. Här finns också länkar till information på 1177.se. Vår förhoppning är att den digitala föräldraförberedelsen ska vara till nytta när ni förbereder er inför förlossningen, för att bli föräldrar och för första tiden med ert nyfödda barn.

Covid-19 – graviditet, förlossning och rådgivning i Dalarna

Patienter och partners som har symtom när de kommer in till kvinnokliniken i samband med förlossning testas för covid-19.

Livsstil och hälsa under graviditeten

Här kan du läsa mer om livsstil och hälsa under graviditeten.

Undersökningar under graviditeten

Här kan du läsa mer om fosterdiagnostik och undersökningar under graviditeten.

Graviditetsbesvär och sjukdomar

Här kan du läsa mer om besvär och sjukdomar som du kan få under graviditeten.

Avbruten graviditet

Här kan du läsa mer om missfall och om abort.

Föräldrastöd och information till blivande föräldrar

Som blivande förälder är det vanligt att ha frågor och funderingar. Här har vi samlat en del texter som kan vara bra att ta del av. Informationen kan bli ett stöd inför förlossningen och den första tiden med ett nyfött barn. Se gärna materialet som en utbildning.

mer på 1177.se

Patientlagen

Patientlagen är en lag som har tagits fram för dig som är patient. I lagen beskrivs bland annat vilken information du ska få om din vård.

När du loggar in på 1177.se

Med e-tjänsterna på 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Här kan du läsa mer om de olika e-tjänsterna.

Kom ihåg att vaccinera dig mot influensa

Vissa personer har ökad risk att bli allvarligt sjuka i influensa. Det gäller bland annat dig som är äldre, gravid eller har vissa sjukdomar. Du kan skydda dig mot influensa genom att vaccinera dig. Läs mer om vilka som rekommenderas vaccin.

Till toppen av sidan