Aktuellt i Dalarna

Region Dalarna har bytt från dolt nummer till synligt

Innehållet gäller Dalarna

Från och med mars 2021 visas telefonnummer 010-249 99 90 när verksamheter från Region Dalarna ringer till allmänheten. Tidigare visades dolt/skyddat nummer. Vid smittspårning visas fortfarande dolt nummer.

De verksamheter som tidigare visade dolt nummer har ändrats till 010-249 99 90. Verksamheter som sedan tidigare har valt att visa det egna numret påverkas inte. Vid smittspårning visas fortfarande dolt nummer.

Om du upplever att samtal från Region Dalarna inte når fram till dig, vänligen kontrollera att du inte har blockerat numret i din mobil.

Dolt nummer har framför allt använts för att värna om patienters integritet, men både verksamheter och patienter har upplevt dolt nummer som ett hinder. Genom att använda synligt nummer ökar chansen att fler besvarar samtal från vården.

När du söker efter telefonnummer 010-249 99 90 på nätet och hos nummerupplysning visas Region Dalarna, dock kan vissa nummerupplysningstjänster och appar visa fel adress ihop med telefonnumret. Region Dalarna har kontakt med operatörer och nummerupplysningsföretag för att försöka lösa det.

Automatiskt svar

När du ringer 010-249 99 90 hör du det intalade meddelandet:

Du har ringt Region Dalarna. Någon inom Regionen har sökt dig. Det här numret visas vid samtal från Region Dalarna istället för att visa skyddat eller dolt nummer. Om vi behöver nå dig så återkommer vi senare. Växeltelefonisterna har inte möjlighet att spåra vem som har sökt dig. Tack för ditt samtal”.

Till toppen av sidan