Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Sjukresor och färdtjänst

Färdtjänst i Blekinge

Innehållet gäller Blekinge

Färdtjänst är till för dig som på grund av funktionsnedsättning inte på egen hand kan förflytta dig eller resa med allmän kollektivtrafik. Färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken. Du får använda färdtjänsten inom hela Blekinge.

Ansöka om färdtjänst

I Blekinge är det handläggare på Region Blekinge som prövar rätten till färdtjänst. Du måste vara folkbokförd i Blekinge för att få ansöka om färdtjänsttillstånd. Du kan ansöka om färdtjänsttillstånd via e-tjänst på 1177.se eller via ansökan på papper. Ansökan på papper kan du få hemskickad av handläggare eller ladda ner via nedanstående länk på Region Blekinges webbplats. Om du behöver hjälp och har någon anhörig i Blekinge, eller på någon annan ort i Sverige, så kan hen logga in på 1177.se och ansöka åt dig. 

Ansök om färdtjänsttillstånd via e-tjänst på 1177.se

Information och ansökningsblankett på Region Blekinges webbplats  

Rätt till färdtjänst

Handläggaren bedömer rätten till färdtjänst utifrån din egen förflyttningsförmåga eller din förmåga att åka med allmänna kommunikationer. Funktionsnedsättningen kan vara både fysisk och psykisk och den måste ha en beräknad varaktighet på minst tre månader. Om du kan köra bil eller inte har ingen betydelse för rätten till färdtjänst. Du kan inte få färdtjänst bara för att det saknas kollektivtrafik där du bor, eftersom det inte har något samband med din hälsa eller förflyttningsförmåga.

Kontakt med färdtjänsthandläggare

Du kan kontakta handläggarna via telefon 0455-233 90 på vardagar klockan 10.00-12.00.

Till toppen av sidan