Vaccinationsbokning i Blekinge

Observera att du inte kan ringa till 1177 för att boka en tid för vaccination mot covid-19. Läs mer på sidan för tidsbokning.

 

Från den 19 april gäller skärpta regionala råd i Blekinge. Läs mer på sidan minska risken att du och andra får covid-19.

SJUKRESOR OCH FÄRDTJÄNST

Färdtjänst i Blekinge

Innehållet gäller Blekinge

Färdtjänst är till för dig som på grund av funktionsnedsättning inte på egen hand kan förflytta dig eller resa med allmän kollektivtrafik. Färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken. Du får använda färdtjänsten inom hela Blekinge.

Ansöka om färdtjänst

I Blekinge är det handläggare på Region Blekinge som prövar rätten till färdtjänst. Du måste vara folkbokförd i Blekinge för att få ansöka om färdtjänsttillstånd. Om du behöver hjälp och har någon anhörig som också är folkbokförd i Blekinge så kan han/hon logga in och ansöka åt dig. Du kan ansöka om färdtjänsttillstånd via e-tjänst på 1177.se eller via ansökan på papper. Ansökan på papper kan du få hemskickad av handläggare eller ladda ner via nedanstående länk på Region Blekinges webbplats.

Ansök om färdtjänsttillstånd via e-tjänst på 1177.se

Information och ansökningsblankett på Region Blekinges webbplats  

Rätt till färdtjänst

Handläggaren bedömer rätten till färdtjänst utifrån din egen förflyttningsförmåga eller din förmåga att åka med allmänna kommunikationer. Funktionsnedsättningen kan vara både fysisk och psykisk och den måste ha en beräknad varaktighet på minst tre månader. Om du kan köra bil eller inte har ingen betydelse för rätten till färdtjänst. Du kan inte få färdtjänst bara för att det saknas kollektivtrafik där du bor, eftersom det inte har något samband med din hälsa eller förflyttningsförmåga.

Kontakt med färdtjänsthandläggare

Du kan kontakta handläggarna via telefon 0455-233 90 på vardagar klockan 09.00-12.00.

Till toppen av sidan