1177

Sommar och solNjut utan att bränna dig!

Det är lätt att få för mycket sol på huden när du är utomhus, även om du inte solar. Det gäller särskilt mitt på dagen. Skydda dig med kläder och solskyddsmedel. Skydda huvudet och ögonen också. Tänk på att barns hud är känsligare än vuxnas och behöver skyddas extra noga.

Aktuellt i Västernorrland

Chatta med oss-sök vård digitalt

Vill du chatta så erbjuds du enkel kontakt via vårdchatt hos din regiondrivna hälsocentral eller när du ringer 1177. Du kan påbörja ditt digitala vårdärende genom att svara på förberedande frågor om dina besvär när som helst under dygnet. Du får sedan egenvårdsråd eller råd och bedömning av sjuksköterska, läkare, fysioterapeut eller annan yrkeskategori via chatt på din mobil, surfplatta eller dator.

15 juni: 1177 direkt Västernorrland erbjuder läkarkontakt via chatt

Från och med i dag den 15 juni, kan du chatta med läkare via 1177 - också på kvällar och helger. Du når tjänsten via 1177.se eller appen "Min vård Västernorrland".

23 juni: Vaccinera dig mot covid-19 i sommar

Antalet vaccinationsenheter blir färre i sommar, men det finns möjlighet att vaccinera sig mot covid-19 i Västernorrland alla veckor i sommar. Du hittar lediga tider via e-tjänst på respektive enhets sida.

Vaccinera dig mot covid-19

Här hittar du öppettider och bokning till alla vaccinationsenheter.

Aktuella artiklar

Skador på armar och ben

Har du fått en muskelbristning eller brutit underarmen? Här kan du läsa mer om olika sorters skador och benbrott.

Lär dig symtomen på stroke

AKUT-testet är en enkel metod som du kan använda för att undersöka om en person har fått en stroke.

Råd och stöd

Det finns många olika föreningar och organisationer som erbjuder råd och stöd på nätet. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är, om du inte vill.

Till toppen av sidan