1177

HälsaLåt kroppen jobba

Din kropp är byggd för rörelse. När du rör dig händer mycket i kroppen som gör att du känner dig piggare och starkare. Läs om hur du på ett enkelt sätt kan träna och öka din fysiska aktivitet i vardagen.

Aktuellt i Västernorrland

1177 direkt

Du kan söka vård digitalt genom 1177 direkt som finns i en del regioner. Du får en bedömning av dina symtom och besvär och får sedan chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal.

Sök vård digitalt

Genom att välja att söka vård digitalt kan du enkelt komma i kontakt med 1177 direkt Västernorrland, regionens hälsocentraler via deras egna sidor eller Barn-och ungdomsentrén (om du är 6-12 år) . Påbörja ditt vårdärende när som helst genom att svara på frågor om dina besvär. Du når digitalt vårdbesök via appen ”Min vård Västernorrland" eller genom att logga in via länkarna i texten nedan. Appen går att ladda ner via appstore eller google.

Friluftsvecka i Västernorrland under vecka 22

Den 29 maj-4 juni (vecka 22) arrangeras en friluftsvecka för att uppmuntra till fysisk aktivitet i naturen. Initiativtagare till friluftsveckan är enheten för folkhälsa, Region Västernorrland.

Glöm inte att förnya dina recept innan sommaren

Om du har läkemedel som du behöver ta regelbundet så är det viktigt att du förnyar dina recept i god tid innan sommarledighet och vårdpersonalens semestrar börjar. Rekommendationen är att du har minst en månads förbrukning hemma eftersom det kan ta lång tid att få läkemedlet annars.

Lediga tider för vaccination i sommar

Här finns information och länkar till de vaccinationsenheter där du kan boka tid för vaccination mot covid-19, pneumokocker och kikhosta om du är gravid från och med vecka 16.

Har du besvär av pollen?

Nu är pollensäsongen på gång i Västernorrland. Några av er känner säkert av er pollenallergi redan.

Tufft bemanningsläge stänger förlossningen och barnkliniken i Örnsköldsvik i sommar

På grund av läkarbrist på barnkliniken tvingas förlossning och barnklinik stänga ett antal veckor i sommar.

Fortsatt högt förtroende för 1177 i Västernorrland

Kännedomen om 1177 är fortsatt hög i Västernorrland och användandet av de olika tjänsterna i 1177 ökar. Mest ökar användandet av e-tjänsterna.

Aktuella artiklar

Ha läkemedel hemma för en månad

Se till att du alltid har läkemedel hemma så att det räcker för en månad. Det gäller dig som har långvarig behandling med receptbelagda läkemedel och förbrukningsartiklar.

Skydda dig mot solen

Det är härligt att vara i solen. Kom ihåg att skydda dig själv och dina barn. Läs råd och tips här.

Undvik olyckor vid vattnet

Drunkningsolyckor kan hända på alla platser där det finns vatten. Läs våra råd om vattensäkerhet för barn och vuxna.

Till toppen av sidan