1177

HälsaLåt kroppen jobba

Din kropp är byggd för rörelse. När du rör dig händer mycket i kroppen som gör att du känner dig piggare och starkare. Läs om hur du på ett enkelt sätt kan träna och öka din fysiska aktivitet i vardagen.

Aktuellt i Västernorrland

1177 direkt

Du kan söka vård digitalt genom 1177 direkt som finns i en del regioner. Du får en bedömning av dina symtom och besvär och får sedan chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal.

Vård digitalt via 1177 direkt Västernorrland i sommar

Under sommarperioden 12 juni till och med 31 augusti kan du som vill söka vård digitalt göra det via 1177 direkt Västernorrland. Är ditt ärende akut ska du alltid ringa 112. Det går även att nå din hälsocentral via telefon under telefontid eller söka egenvårdsråd via 1177.se.

Barn och ungdomsentrén - vård för barn och ungdomar med psykisk ohälsa

Genom att använda digital sjukvård kan du enkelt få kontakt med Barn- och ungdomsentrén, en verksamhet som just nu tar emot barn i åldern 6-12 år från hela länet med mild till måttlig psykisk ohälsa. Barn- och ungdomsentrén är en länsövergripande verksamhet som erbjuder möjligheten till både digitala och fysiska besök.

Glöm inte att förnya dina recept innan sommaren

Om du har läkemedel som du behöver ta regelbundet så är det viktigt att du förnyar dina recept i god tid innan sommarledighet och vårdpersonalens semestrar börjar. Rekommendationen är att du har minst en månads förbrukning hemma eftersom det kan ta lång tid att få läkemedlet annars.

Lediga tider för vaccination i sommar

Här finns information och länkar till de vaccinationsenheter där du kan boka tid för vaccination mot covid-19, pneumokocker och kikhosta om du är gravid från och med vecka 16.

Har du besvär av pollen?

Nu är pollensäsongen i full gång i Västernorrland. Många av er känner säkert av er pollenallergi så här finns råd att ta del av.

Tufft bemanningsläge stänger förlossningen och barnkliniken i Örnsköldsvik i sommar

På grund av läkarbrist på barnkliniken tvingas förlossning och barnklinik stänga ett antal veckor i sommar.

Fortsatt högt förtroende för 1177 i Västernorrland

Kännedomen om 1177 är fortsatt hög i Västernorrland och användandet av de olika tjänsterna i 1177 ökar. Mest ökar användandet av e-tjänsterna.

Aktuella artiklar

Ha läkemedel hemma för en månad

Se till att du alltid har läkemedel hemma så att det räcker för en månad. Det gäller dig som har långvarig behandling med receptbelagda läkemedel och förbrukningsartiklar.

Skydda dig mot solen

Det är härligt att vara i solen. Kom ihåg att skydda dig själv och dina barn. Läs råd och tips här.

Undvik olyckor vid vattnet

Drunkningsolyckor kan hända på alla platser där det finns vatten. Läs våra råd om vattensäkerhet för barn och vuxna.

Till toppen av sidan