Barn & gravid

Graviditet

Här kan du läsa mer om vad som händer under graviditeten. Du kan bland annat läsa om hälsa, undersökningar, besvär och vad som händer i livmodern vecka för vecka.

Innehåll - Graviditet

Visa innehåll som:
 • Om graviditeten

  Hur går befruktningen till? När har man gått över tiden? Och vad händer egentligen i livmodern vecka för vecka? Läs mer om graviditeten här.

 • Besök under graviditeten i Halland

  Under din graviditet har du möjlighet att regelbundet besöka barnmorska/kvinnohälsovården för att se hur du och ditt väntade barn mår. Alla dina besök och undersökningar är avgiftsfria. Förbered dig gärna inför dina besök genom att ta del av informationen för respektive graviditetsvecka.

 • Livsstil och hälsa under graviditeten

  Här kan du läsa mer om livsstil och hälsa under graviditeten.

 • Undersökningar under graviditeten

  Här kan du läsa mer om fosterdiagnostik och undersökningar under graviditeten.

 • Graviditetsbesvär och sjukdomar

  Här kan du läsa mer om besvär och sjukdomar som du kan få under graviditeten.

 • Avbruten graviditet

  Här kan du läsa mer om missfall och om abort.

 • Föräldrastöd och information till blivande föräldrar

  Som blivande förälder är det vanligt att ha frågor och funderingar. Här har vi samlat en del texter som kan vara bra att ta del av. Informationen kan bli ett stöd inför förlossningen och den första tiden med ett nyfött barn. Se gärna materialet som en utbildning.

 • Du som planerar att bli gravid - Halland

  Denna text handlar om råd för att öka dina chanser att bli gravid och ge dig möjlighet att bestämma när du vill bli gravid. Dessa råd gäller både kvinnor och män.

mer på 1177.se

Patientlagen

Patientlagen är en lag som har tagits fram för dig som är patient. I lagen beskrivs bland annat vilken information du ska få om din vård.

När du loggar in på 1177.se

Med e-tjänsterna på 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Här kan du läsa mer om de olika e-tjänsterna.

Till toppen av sidan