Just nu är det många som ringer till 1177 i Västra Götaland.Det här meddelandet avser Västra Götaland

Just nu är det många som ringer 1177 som ej har symtom, vilket gör att det kan vara svårt att komma fram och kötiderna kan bli extra långa. Vid allmänna frågor om covid, smittspårning, vaccination, provtagning mm, läs på 1177.se eller ställ en fråga till chatboten.

Personliga berättelser

Reportage: Robin vill synliggöra kristna hbtq-personer

Innehållet gäller Västra Götaland

Robin Paulonen är kristen och homosexuell. Kombinationen kan ibland väcka starka känslor. – En gång var det en pastor som kallade mig för spetälsk och att min läggning var som att vara otrogen mot sin fru. Hatet mot hbtq-personer är en anledning till att Robin tycker att West Pride-festivalen är så viktig.

Robin ska vara med och hålla ett seminarium på West Pride om HBTQ och mentorskap för kristna. Det handlar inte bara om hur man kan få stöd och hjälp: – Jag vill också visa att man faktiskt kan vara troende, HBTQ-person och samtidigt må bra!

27-årige Robin Paulonen är snällheten personifierad. Han tycker också att det är viktigt att visa respekt för att kunna få den tillbaka. Men tydligen upplevs han som oerhört provocerande. Robin sitter strax innanför entrén på stadsbiblioteket i Göteborg när en man vars andedräkt skvallrar om att hans frukost bestod av stora delar alkohol, stannar upp och blänger fientligt. Blicken vandrar ned mot Robins hand.
– Är du kille?
– Ja, svarar Robin vänligt.
– Fy fan! Här sitter du med blåa målade naglar. Fy fan! Vart är världen på väg? Det finns bara ett svar: Nordiska motståndsrörelsen löser allt!

Robin tar det hela med ro. Han blir inte provocerad eller upprörd.
– Det är inte första gången någon kommer fram och säger att NMR ska lösa allt, påpekar han.
Robin tror att mannen själv är marginaliserad och skulle behöva känna sig älskad och hitta en plats i livet. Robin tror på samtal och inte konflikt.

Till toppen av sidan