Vården i Västmanland

Patientmåltider på sjukhusen i Västmanland

Innehållet gäller Västmanland

Vad du äter och att du får i dig tillräckligt med energi och näring har stor betydelse för att du ska må bra och återhämta dig. På din vårdavdelning serveras näringsrik frukost, lunch, middag och flera mellanmål.

Beställa mat

Till lunch och middag kan du själv beställa vad du vill äta. Vid din säng finns det en QR-kod som du kan läsa av med hjälp av kameran i din mobiltelefon eller läsplatta. När du gjort det får du tillgång till vår digitala meny och kan göra din beställning. I filmen nedan kan du se hur det fungerar. Om du inte vill eller kan beställa själv hjälper vårdpersonalen dig. Vårdpersonalen kommer fråga dig vad du vill äta till frukost och mellanmål. 

Måltidsbeställning

Anpassad kost och matallergier

Om du har matallergier, överkänslighet eller något annat behov är det viktigt att du redan vid inskrivningssamtalet med sjuksköterskan berättar om det så att vi kan servera rätt mat och dryck. I menyn för lunch och middag finns något som de allra flesta kan äta. Finns det inget som passar för dig kommer du få mat från vårt specialkök. De som lagar maten har stor kunskap och kan alltid laga något som du kan äta. 

Äta tillsammans med närstående

Det kan vara trevligt att få äta tillsammans med en närstående. De flesta avdelningar erbjuder närstående att köpa mat för att äta tillsammans med dig som är patient. Maten kan bara betalas med swish. 

Möjlighet att äta i dagrum

På en del avdelningar finns det ett dagrum eller en matsal där du kan äta. Att byta miljö kan göra måltiden trevligare. Fråga vårdpersonalen vad som är möjligt på din avdelning.   

Har du frågor om dina måltider?

Prata gärna med vårdpersonalen på din avdelning om du har frågor om dina måltider. Du kan själv se vad maten innehåller vid lunch och middag i den digitala menyn. Om du har synpunkter eller frågor om maten kan du mejla till kost@regionvastmanland.se

 

 

 

Till toppen av sidan