Odensvi vårdcentral

Odensviplatsen 2, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

021-15 25 00

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån - Fre08:00 - 16:00

   Öppettider

   • Mån - Fre08:00 - 17:00
   Besöksadress:
   Odensviplatsen 2, Västerås
   Län, kommun:
   Västmanlands län, Västerås
   Postadress:
   Odensviplatsen 2, 723 42 Västerås
   Webbplats:
   http://www.odensvi.praktikertjanst.se
   • Nedanstående information kommer från Vårdval primärvård och är framtagen i syfte att ge medborgarna ett bra underlag för val av vårdcentral. Samtliga vårdcentraler i Västmanland har likvärdig information på sina sidor. Informationen ses över och uppdateras två gånger per år.

    På Odensvi läkarmottagning fanns, 1 april 2021, 9 883 st personer listade. Genomsnittet i Region Västmanland är 8 000 listade/vårdcentral.

    Där finns 6,15 heltidstjänster bemannade av distriktssköterskor samt 4,8 heltidstjänster bemannade av specialistläkare i allmänmedicin. Därutöver finns det 5 st läkare knuten till vårdcentralen som är under utbildning för att bli specialist i allmänmedicin, sk ST-läkare.

    På vårdcentralen finns också BVC-sköterska, barnmorska, mödra- och barnhälsovårdspsykolog, kurator, leg psykoterapeut, arbetsterapeut, dietist och fysioterapeut. På vårdcentralen finns också sjuksköterskor specialiserade inom astma/KOL, diabetes, demens och inkontinens.

    Vårdcentralen kan erbjuda:

    • Vaccinationsmottagning
    • Rökavvänjning
    • Artrosskola
    • Familjecentrum
    • Stöd och hjälp vid viktminskning

    Vårdcentrlalen kan erbjuda videosamtal.

    Det finns gratis parkeringsplatser i direkt anslutning samt i närheten till vårdcentralen.

    Verksamhetschef är Réka Hunyadi Velle

   Odensvi Vårdcentral är sedan 1994 en privat välfungerande mottagning med verksamhet inom alla aspekter av primärvård. Vi är för närvarande fem specialister i allmänmedicin samt ST- och AT-läkare i perioder. Vi sköter läkarbemanningen på ett ålderdomshem/servicehus. Vi har distriktssköterskor med särskild kompetens inom diabetes, demens, hypertoni, inkontinens, vaccination, sår, spirometri och rökstopp. Vi har egen BVC och MVC med barnmorskor, sköterskor och psykolog med bl a föräldra- och pappagrupper. Vi har även tre fysioterapeuter. Vi erbjuder bland annat sjukgymnastisk behandling, kiropraktik, akupunktur, medicinsk yoga, artros-/diabetesskola. Vi har även gruppaktivitet med cirkel-/styrketräning, kroppskännedom samt balans-/koordinationsträning.

   Vi har inte drop-in varför vi hänvisar våra patienter att boka tider via telefon: 021-15 25 00. Alla besök är tidsbokade där akuta fall triageras av sköterska via telefon.

   Information till patienter

   De flesta bokade ärenden anmäls i självbetjäningsterminalen. Tag en nummerlapp för ärenden som vaccination och intyg, de behandlas i receptionen.

   Dörren är låst vid lunchtid kl 12.00-12.45. Vid akuta medicinska hälsotillstånd ring då på vår dörrklocka vid entrén.

   Har du en bokad tid efter kl 16.00 ring även då på klockan vid ytterdörren.

   Driftsform

   Driftsform: Privat