Hörselenheten Västerås, Västmanlands sjukhus Västerås

Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

021-17 32 02

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån - Fre09:30 - 11:30 helgfria dagar
   • Mån - Fre12:30 - 14:30 helgfria dagar

   Öppettider

   • Mån - Tor08:00 - 16:00 lunch 12-13
   • Fre09:00 - 16:00 lunch 12-13
   Besöksadress:
   Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås
   Län, kommun:
   Västmanlands län, Västerås
   Postadress:
   Västmanlands sjukhus, Region Västmanland, 721 89 Västerås

   Vägbeskrivning

   Hitta på plats:

   Till Hörselenheten Diagnostik och Behandling: från Huvudingången - följ anvisningarna till Hörselenheten, plan 1

   Publicerad: 2019-10-17

   Nu checkar du in dig själv när du kommer till din bokade tid hos oss. Använd någon av terminalerna som finns på sjukhuset. Du kan läsa i din kallelse vad som gäller för just ditt besök.

   Läs mer om att checka in dig själv på Västmanlands sjukhus 

   • Du kan skicka in en egen vårdbegäran till oss där du beskriver dina besvär. En läkare kommer att bedöma din vårdbegäran på samma sätt som en remiss från till exempel en familjeläkare. Egen vårdbegäran innebär inte att du är garanterad att få en tid för besök.

    Egen vårdbegäran

    Du kan bara skicka en egen vårdbegäran till oss om du är en ny patient. Vi gör bara hörselprov efter en egen vårdbegäran om du tycker att din hörsel är så dålig att du är intresserad av en hörapparat.

    Om du plötsligt får dålig hörsel ska du kontakta din vårdcentral. Innan du tar kontakt med oss behöver du vända dig till din vårdcentral för att göra en öronkontroll och för att eventuell rengöring av vax. För att vi ska kunna göra ett hörselprov behöver hörselgångarna vara ordentligt rengjorda.

    Du kan logga in och skicka din vårdbegäran via våra e-tjänster. Du kan också fylla i blanketten och skicka den med post till oss.

   Vi arbetar med hörselvård, hörseldiagnostik och hörselrehabilitering. Vi gör bland annat hörselmätningar på barn, balansprov (VNG) och provar ut hörapparater.


   Pga Corona och flytt till annan avdelning, har vi stängt vår Hörapparatservice/DropIn.

   Har din hörapparat/insats gått sönder, går det bra att lämna in den på Hörselenheten ing 1 plan 1. I väntrummet finns en låda och kuvert där du skriver personuppgifter samt vad det är för fel. Lägg sedan kuvertet i lådan så tar vi hand om det, åtgärdar och sänder den sedan åter hem till dej. Det går även bra att återlämna hörseltekniska hjälpmedel i lådan. Du kan också boka en avgiftsfri "Dropin tid" på vår tidsbokning.

   Information till patienter

   Remisskrav

   Du behöver remiss för besök hos oss. Remissen utfärdas vanligen av din familjeläkare. På Vårdguiden 1177.se kan man skriva en privat egenvårdsremiss.

   Driftsform

   Driftsform: Region