Genetikmottagning, Lund

Entrégatan 7, hisshall F, plan 5, Lund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
046-17 75 03
Telefontid idag
  • 10:00 - 12:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
  • Mån10:00 - 12:00
  • Ons10:00 - 12:00
  • Fre10:00 - 12:00

Besöksadress:
Entrégatan 7, hisshall F, plan 5, Lund
Län, kommun:
Skåne län, Lund
Postadress:
Medicinsk service, Klinisk genetik, 221 85 Lund
Webbplats:
https://skane.se/labmedicin

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.

Till oss kommer du som bor i Skåne, södra Halland, Kronoberg och Blekinge (Södra sjukvårdsregionen) för familjeutredning och genetisk vägledning av ärftliga sjukdomar. En utredning görs oftast för att undersöka om du eller din familj bär på en ökad risk för ärftlig cancer, plötslig hjärtdöd, sällsynta syndrom eller ärftliga neurologiska sjukdomar.


Mottagningsbesöken innebär samtal om exempelvis ärftlighet, hur du som patient, eller dina anhöriga, kan reagera vid besked om risk för ärftlig sjukdom, möjliga regelbundna undersökningar som kan vara aktuella att delta i, och eventuella förebyggande åtgärder.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Remisskrav

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss. Du kan även skicka in en egen remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran. Detta kan du göra via e-tjänster på 1177, e-legitimation krävs. Saknar du sådan kontakta oss för mer information om hur du går tillväga.

Till toppen av sidan