Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Vården i Västernorrland

Digitala kallelser i Region Västernorrland

Innehållet gäller Västernorrland

I dagsläget finns det tre olika digitala brevlådor; Min myndighetspost, som drivs av Skatteverket, samt Kivra och Billo. Du väljer själv vilken av tjänsterna du vill använda.

På Skatteverkets webbplats finns mer information om tjänsterna och hur du går tillväga for att ansluta dig.

Det finns även appar som fungerar som digital brevlåda och där du kan registrera dig som användare. Du laddar ner dem på AppStore eller GooglePlay om du har en smartphone.

Miljövänligt och kostnadseffektivt

Det är både miljö- och kostnadsmässiga vinster förenat med om fler väljer att få sina kallelser digitalt. Idag har 3 miljoner användare en digital brevlåda (privatpersoner och företag). Alla länsstyrelser, 38 kommuner och 31 andra myndigheter, däribland CSN, Trafikverket, Socialstyrelsen, Kronofogden, Energimyndigheten och Pensionsmyndigheten har anslutit sig.

Bra att veta om kallelser

I vissa fall får du kallelsen via post även om du har beställt att du vill få dem digitalt. Det kan till exempel handla om att kallelsen också innehåller provtagningsmaterial eller annat som många bilagor till exempel.

Till toppen av sidan