Vården i Västernorrland

Digitala kallelser i Region Västernorrland

Innehållet gäller Västernorrland

I dagsläget finns det tre olika digitala brevlådor; Billo, Kivra och Min myndighetspost. Du väljer själv vilken av tjänsterna du vill använda.

På Myndigheten för digital förvaltning -Diggs webbplats finns mer information om tjänsterna och hur du går tillväga for att ansluta dig. Det finns även appar som fungerar som digital brevlåda och där du kan registrera dig som användare. Du laddar ner dem på AppStore eller GooglePlay om du har en smartphone.

Miljövänligt och kostnadseffektivt

Det är både miljö- och kostnadsmässiga vinster förenat med om fler väljer att få sina kallelser digitalt. Idag har över 6 miljoner användare en digital brevlåda (privatpersoner och företag). Alla länsstyrelser, 180 kommuner och 66 myndigheter, däribland CSN, Trafikverket, Socialstyrelsen, Kronofogden, Energimyndigheten och Pensionsmyndigheten och 15 regioner.

Bra att veta om kallelser

I vissa fall får du kallelsen via post även om du har beställt att du vill få dem digitalt. Det kan till exempel handla om att kallelsen också innehåller provtagningsmaterial eller annat som många bilagor till exempel.

Till toppen av sidan