Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.

1177

Influensa och covid-19Dags för vaccination?

Nu är det dags att vaccinera sig mot influensa och covid-19. Det gäller till exempel om du är äldre, gravid eller har en sjukdom som ökar risken att du blir allvarligt sjuk. Läs mer om rekommendationerna och hur du gör för att bli vaccinerad.

Aktuellt i Västernorrland

23 november: Nu införs tidigt ultraljud för gravida i vecka 13

Från och med 4 december kommer alla gravida i länet att erbjudas ett tidigt ultraljud i graviditetsvecka 13. Ultraljudet syftar till att hitta många anatomiska fosteravvikelser och missbildningar och kommer att erbjudas kostnadsfritt vid alla tre sjukhus i länet.

16 november: Varning för telefonbedrägerier

Region Västernorrland har uppmärksammats på att det just nu sker bedrägeriförsök i form av att patienter blir uppringda av någon som säger att de ringer från regionen och ber att den som svarar ska använda sitt bank-id. Vi betonar att ingen bör följa en sådan uppmaning.

1177 direkt

Du kan söka vård digitalt genom 1177 direkt som finns i en del regioner. Du får en bedömning av dina symtom och besvär och får sedan chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal.

Barn och ungdomsentrén - vård för barn och ungdomar med psykisk ohälsa

Genom att använda digital vård kan du enkelt få kontakt med Barn- och ungdomsentrén, en verksamhet som nu tar emot barn i åldern 6-14 år från hela länet med mild till måttlig psykisk ohälsa. Barn- och ungdomsentrén är en länsövergripande verksamhet som erbjuder möjligheten till både digitala och fysiska besök.

Tvätta händerna på rätt sätt

Många sjukdomar kan spridas genom kontakt med händer. Genom att tvätta händerna kan du undvika att själv bli sjuk. Du kan också undvika att smitta andra om du redan är sjuk.

Region Västernorrland erbjuder testning för prostatacancer

I november och december fortsätter utskicken till män som bor i Västernorrland och fyller 50 eller 56 år under 2023. Breven innehåller erbjudande om att testa sig för prostatacancer.

Har du blivit kallad till cellprovtagning - om-eller avboka enkelt via 1177 e-tjänster

Du som är 23-70 år erbjuds regelbunden cellprovtagning. Den är kostnadsfri och finns till för att förebygga livmoderhalscancer. Om du går på dina regelbundna kontroller så ökar möjligheten att upptäcka cellförändringar innan de utvecklas till cancer. Nu kan du hantera din bokning digitalt via 1177 e-tjänster. Du loggar in med din e-legitimation som vanligt när du fått din kallelse.

Så fungerar vården i Västernorrland

Hur hittar jag rätt i vården? Kan jag välja specialistvård själv? Vad kostar det? Sjukresor och kallelser digitalt?

Aktuella artiklar

Hjälp och stöd om du är nedstämd

Det finns många olika anledningar till att känna sig ledsen, orolig eller stressad. Läs om vad du kan göra själv för att må bättre och när du ska söka vård.

Borsta tänderna på barn

En gnutta tålamod kan vara bra att ta med in i badrummet. Här hittar du fler tips för att hålla tänderna rena.

Är du förkyld?

En förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Till toppen av sidan