1177

VardagsmotionRörelse i vardagen

Din kropp är byggd för rörelse. När du rör dig händer mycket i kroppen som gör att du känner dig piggare och starkare. Här får du tips om vad du kan göra för att röra dig mer i vardagen.

Aktuellt i Västernorrland

1 mars: Nu kan du boka påfyllnadsdos i vår

I dag öppnar bokningen för de som behöver boka en påfyllnadsdos (vårdos). Vaccinationerna kommer att ske från och med 1 april-30 april. Folkhälsomyndigheten rekommenderar de som är fyllda 80 år och äldre samt riskgrupper en till dos vaccin covid-19 under våren 2024.

20 februari: Nu kan du beställa din journalkopia via 1177 e-tjänster

I Region Västernorrland kan du, med vissa undantag, läsa din journalinformation från 2015 och framåt från samtliga länets sjukhus och hälso- och vårdcentraler i e-tjänsten Din journal på 1177.se. Nu finns det mottagningar som erbjuder möjligheten att beställa journalkopior via 1177 e-tjänster.

5 februari: Ny bokningstjänst när du bokar din vaccinationstid

Nu finns en helt ny bokningstjänst när du ska boka din vaccinationstid. Den ska underlätta bokningen av dina kommande vaccinationer. Denna tjänst har utformats för att vara enklare för användaren.

1177 direkt

Du kan söka vård digitalt genom 1177 direkt som finns i en del regioner. Du får en bedömning av dina symtom och besvär och kan sedan få chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal.

Barn och ungdomsentrén - vård för barn och ungdomar med psykisk ohälsa

Genom att använda digital vård kan du enkelt få kontakt med Barn- och ungdomsentrén, en verksamhet som nu tar emot barn i åldern 6-14 år från hela länet med mild till måttlig psykisk ohälsa. Barn- och ungdomsentrén är en länsövergripande verksamhet som erbjuder möjligheten till både digitala och fysiska besök.

Region Västernorrland erbjuder testning för prostatacancer

Utskicken till män som bor i Västernorrland och fyller 50 eller 56 år fortsätter under 2024. Breven innehåller erbjudande om att testa sig för prostatacancer.

Så fungerar vården i Västernorrland

Hur hittar jag rätt i vården? Kan jag välja specialistvård själv? Vad kostar det? Sjukresor och kallelser digitalt?

Invånarna i länet allt mer nöjda med telefonrådgivning på 1177

Under hösten 2023 har en enkätundersökning gjorts för att ta reda på vad invånare i Sveriges 21 regioner tycker om telefonitjänsten 1177. Region Västernorrland hamnar på andra plats av alla regioner när det gäller kundnöjdhet, efter Jämtland Härjedalen.

Aktuella artiklar

Hjälp och stöd om du är nedstämd

Det finns många olika anledningar till att känna sig ledsen, orolig eller stressad. Läs om vad du kan göra själv för att må bättre och när du ska söka vård.

Borsta tänderna på barn

En gnutta tålamod kan vara bra att ta med in i badrummet. Här hittar du fler tips för att hålla tänderna rena.

Är du förkyld?

En förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Till toppen av sidan