1177

Sommar och solNjut utan att bränna dig!

Det är lätt att få för mycket sol på huden när du är utomhus, även om du inte solar. Det gäller särskilt mitt på dagen. Skydda dig med kläder och solskyddsmedel. Skydda huvudet och ögonen också. Tänk på att barns hud är känsligare än vuxnas och behöver skyddas extra noga.

Aktuellt i Västernorrland

Chatta med oss-sök vård digitalt

Vill du chatta så erbjuds du enkel kontakt via vårdchatt hos din regiondrivna hälsocentral eller när du ringer 1177. Du kan påbörja ditt digitala vårdärende genom att svara på förberedande frågor om dina besvär när som helst under dygnet. Du får sedan egenvårdsråd eller råd och bedömning av sjuksköterska, läkare, fysioterapeut eller annan yrkeskategori via chatt på din mobil, surfplatta eller dator.

Vaccinera dig mot covid-19 i sommar

Antalet vaccinationsenheter blir färre i sommar, men det finns möjlighet för dig att vaccinera dig mot covid-19 i Västernorrland alla veckor i sommar. Du kan boka lediga tider via appen Mitt vaccin, ringa eller gå in via länk till någon av enheterna.

4 augusti: Är du förkyld – besök 1177.se innan du ringer hälsocentralen

Just nu ringer många till regionens hälsocentraler och vill veta vad de ska göra när de känner av olika symtom på förkylning. Det finns ibland osäkerhet och ett behov att få veta hur man bäst ska egenvårda sig vid förkylning. Långa telefonköer uppstår och i stället för att ringa kan du direkt hitta utförlig och bra information om förkylning på 1177.se.

3 augusti: Minska risken att bli magsjuk under rötmånaden

Nu är det rötmånad och det innebär en ökad risk för magsjuka. Rötmånaden är en period på året då många livsmedel inte håller sig färska så länge. Genom att tillaga mat och förvara den på rätt sätt så minskar risken för att du ska bli magsjuk.

Aktuella artiklar

Undvik olyckor vid vattnet

Drunkningsolyckor kan hända på alla platser där det finns vatten. Läs våra råd om vattensäkerhet för barn och vuxna.

Har du blivit stucken av en geting?

Lindra med kyla och sätt på ett plåster. Här kan du läsa om hur du gör.

Var förberedd på resan

Packa ner ett resapotek. Här kan du läsa om vad som bör finnas med.

Till toppen av sidan