Fler behandlingar

Medicinsk fotvård i Skåne

Innehållet gäller Skåne

Ibland kan du som har vissa sjukdomar behöva medicinsk fotvård. Till exempel för att förebygga svårläkta sår, felställningar eller amputation.

Vem kan få behandling?

Du kan få medicinsk fotvård under vissa förutsättningar. Till exempel om du har nedsatt känsel, deformiteter, nervpåverkan, kärlsjukdom, nedsatt blodcirkulation, tidigare diabetessår, svåra förhårdnader eller om du redan har gjort en amputation.

Det gäller för dig som har:

Så här går det till

Om du har diabetes behöver du en remiss till den medicinska fotvården från en behandlande läkare, distriktssköterska eller diabetessköterska. När det gäller reumatisk sjukdom och psoriasis ska remissen komma från en specialist, och i övriga fall från en behandlande läkare. 

Fotvården ingår i högkostnadsskyddet och du har rätt till maximalt fyra behandlingar per år eller om du har psoriasis maximalt sex behandlingar per år.

Du väljer själv

Du kan själv välja vilken mottagning remissen ska skickas till. Du väljer mellan godkända mottagningar som har skrivit avtal med Region Skåne. Du har rätt att välja mottagning var som helst i Skåne.

Lista över mottagningar för medicinsk fotvård i Skåne.

Till toppen av sidan