1177

Alltid förberedd i sommar

Har du blivit sjuk eller skadat dig? Då kan du hitta råd om vad du kan göra själv för att må bättre. Du kan också hitta råd om när du ska söka vård och hur du gör. Läs om vanliga sommarbesvär eller sök på dina besvär i sökfältet.

Aktuellt i Skåne

Så påverkas du av Vårdförbundets strejk

Du kan söka vård som vanligt på de flesta mottagningar. Om öppettider ändras kan du se det på mottagningens sida i Hitta vård. Har du redan ett vårdbesök inbokat ska du gå dit så länge du inte får information om något annat. Om besöket behöver ställas in eller flyttas till en annan plats så blir du kontaktad i förväg.

Aktuella artiklar

Blodbussen finns på många ställen i Skåne

På blodbussen kan du ge blod om du redan är blodgivare. Du kan också bli ny blodgivare. Bussen kör till orter runt om i Skåne. Boka tid i förväg eller gå på drop-in.

Behöver du testa dig för gonorré eller klamydia?

Du kan beställa hem test för både gonorré och klamydia. Det är viktigt att du testar dig om du misstänker att du blivit smittad. Det är också viktigt att få behandling snabbt för att slippa följdsjukdomar och komplikationer. Utan behandling kan du få svårt att få till en graviditet.

Förnya dina recept inför sommaren

Har du ett recept på läkemedel som går ut under sommaren? Förnya dina recept i god tid. Logga in på 1177.se för att förnya recept. Läs mer om hur du gör.

Bör du vaccinera dig mot TBE?

Du bör vaccinera dig mot TBE om du bor eller vistas mycket i ett område med en högre risk för TBE. Det finns vissa såna områden i Skåne. Läs om vilka områden det gäller och hur du vaccinerar dig.

Aktuella artiklar

Så påverkas kroppen av alkohol

Alkohol påverkar alltid kroppen negativt, även om du bara dricker lite. Läs mer vad som händer i kroppen när du dricker alkohol.

Mindfulness mot stress

Känner du dig stressad? Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro.

Texter på lättläst svenska

Läs korta texter om bland annat sjukdomar, graviditet och hur vården i Sverige fungerar. Texterna är skrivna på lättläst svenska.

Till toppen av sidan