Praktiska frågor om vaccination mot covid-19

Kan jag vaccinera mig i en annan region?

Fråga

Jag jobbar i en annan region än där jag bor. Jag vill gärna vaccinera mig nära jobbet. Kan jag det?

Svar

Ja, du kan vaccinera dig i en annan region eller på en annan plats än där du är folkbokförd. Det gäller också om du studerar på annan ort eller bor någon annanstans under en period.

Välj den region du vill vaccinera dig i högst upp på sidan för att se vad som gäller.

Östergötland

Det här gäller i Östergötland

Du som inte är folkbokförd i Östergötland har ändå rätt att vaccinera dig mot covid-19 här.

Så bokar du tid för dos 2 i Östergötland om du fått dos 1 i en annan region eller utomlands och har ett svenskt personnummer

Du som har vaccinerat dig i en annan region eller utomlands kan  boka tid för dos 2 via vårt digitala bokningssystem. Vid besöket behöver du kunna visa upp ditt vaccinationsbevis som du hämtar på webbplatsen covidbevis.se. Du som vaccinerat dig utomlands behöver någon slags dokumentation som du kan visa upp vid vaccinationstillfället. 

Om du behöver hjälp att boka
Ring den centrala telefonbokningen på 010-1059000 och välj knappval 2.

Om du saknar ett svenskt personnummer

  • Ring närmaste vårdcentral i Östergötland eller den centrala telefonbokningen på 010-105 90 00. Du kan också komma på drop in på våra vaccinationscentraler och de vårdcentraler som erbjuder det.
  • Du behöver informera vilket vaccin du fått, när och var. Du behöver också ha någon slags dokumentation som du kan visa upp vid vaccinationstillfället.

Mer på 1177.se

Frågor och svar om vaccination mot covid-19

Här hittar du frågor och svar om vaccinationerna mot covid-19. Kontrollera att du har valt region högst upp på sidan. Då får du rätt information för dig. 

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Här får du veta hur du gör för att vaccinera dig mot covid-19.

Vaccination mot covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Till toppen av sidan