Praktiska frågor om vaccination mot covid-19

Hur är tillgängligheten vid vaccinationen?

Innehållet gäller Östergötland

Fråga

Hur är tillgängligheten vid vaccinationen om jag till exempel sitter i rullstol eller har en hörselnedsättning?

Svar

Det finns värdar som tar emot där färdtjänsten släpper av samt inne i lokalen. De ser till att du som har bokat tid får vaccineras.

Vaccinationscentralerna och vårdcentralerna har anpassade ingångar och utgångar och handikappanpassade parkeringsplatser. På de vårdcentraler som har tillfälliga lokaler som inte är anpassade, kan du som har särskilda behov vaccineras i vårdcentralens lokaler.

Du som har hörselnedsättning eller är döv, och behöver tolk bokar själv tolk hos Tolktjänst inför din vaccinationstid. Vid digital bokning går det inte att lämna något meddelande om eventuella behov vid vaccination. Vid särskilda behov rekommenderas du boka tid via din vårdcentral som har dokumentation hur er kommunikation brukar ske. 

Läs mer på 1177.se

Frågor och svar om vaccination mot covid-19

Här hittar du frågor och svar om vaccinationerna mot covid-19. Kontrollera att du har valt region högst upp på sidan. Då får du rätt information för dig. 

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Här får du veta hur du gör för att vaccinera dig mot covid-19.

Vaccination mot covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Till toppen av sidan