Att söka stöd och hjälp

En väg in för barn och ungdomars psykiska hälsa i Östergötland

Innehållet gäller Östergötland

En väg in är ett nystartat kontaktcenter i Östergötland för alla mellan 6 och 18 år som behöver stöd och vägledning kring sin psykiska hälsa. Hit kan barn, ungdomar eller vårdnadshavare ringa för en första kontakt, oberoende av var man bor i länet.

Vem kan ringa till En väg in?

Har du ingen pågående kontakt med vården för ditt psykiska mående och önskar hjälp, är du välkommen att kontakta En väg in om du:

  • Är mellan 6-18 år och mår psykiskt dåligt
  • Är vårdnadshavare eller närstående till ett barn i åldern 6-18 år som mår psykiskt dåligt
  • Inte vet vart du ska vända dig för att få hjälp med din psykiska hälsa

När ska jag ringa En väg in?

Ring En väg in för en första kontakt om du eller din vårdnadshavare har frågor och funderingar om ditt mående och din psykiska hälsa.

Kontakta oss om du känner oro, ångest, nedstämdhet eller mår dåligt på annat sätt. Vi som jobbar här är sjuksköterskor, socionomer och beteendevetare och kan hjälpa dig att hitta rätt väg för att börja må bättre. Du som är vårdnadshavare kontaktar oss för ditt barns räkning.

Får du redan hjälp av vården ska du i första hand vända dig till de som tidigare har hjälpt dig. Det kan till exempel vara barn- och ungdomspsykiatrin (BUP), en vårdcentral, barn- och ungdomshälsan eller Unga Vuxna.

Vad händer under samtalet?

Under samtalet får du berätta om hur du mår och varför du tagit kontakt. Utifrån dina behov hjälper personalen till med rådgivning och vid behov vägledning till en vårdkontakt.

Hur kontaktar jag En Väg in?

Det finns två sätt att kontakta En väg in. Du kan antingen ringa eller skicka ett meddelande till oss via e-tjänsten ”Kontakta mig” där du beskriver ditt ärende och ber att bli uppringd.

Kontaktuppgifter till En väg in i Östergötland

Till toppen av sidan