Neonatalavdelningen, Barn- och ungdomskliniken VIN

Vrinnevisjukhuset, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

010-104 19 36

Öppet idag

 • Dygnet runt

Telefontid idag

 • Dygnet runt

Besökstid idag

 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - SönDygnet runt

Öppettider

 • Mån - SönDygnet runt

Besökstider

 • Mån - SönDygnet runt
Besöksadress:
Vrinnevisjukhuset, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Barn- och ungdomskliniken, Vrinnevisjukhuset, 601 82 Norrköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Uppgång G, två våningar upp.

.

 • På Biet vårdas de barn som behöver lite mindre medicinska insatser och bor då tillsammans med sina föräldrar på eget rum.

  Till Humlan kommer de barn som behöver mer avancerad vård och tillsyn.

 • Information för bröstmjölksgivare

  Barnen som vårdas på vår klinik kan vara små eller sjuka. Om barnens mammor inte har tillräckligt med mjölk behöver barnen bröstmjölk från andra mammor, då detta är den bästa maten för dem.
  Får du bröstmjölk över när du ammat? Då kan du hjälpa andra barn! Låter detta intressant? Vi söker friska nyblivna mammor vars barn är 0-3 månader gamla. Du ska vara rök- och alkoholfri och inte äta några läkemedel. Ditt överskott behöver inte vara stort, även små mängder kommer till nytta. Innan kommer du att få genomgå en hälsoundersökning med blodprov och odling på bröstmjölken. Alla våra bröstmjölksgivare får en viss ekonomisk ersättning.
  För vidare information kontakta neonatalavdelningen på tel 010-1041936.

   

 • Vi arbetar med hembesök via Neo hemvård (förtidigt födda samt sjuka nyfödda barn )  så att barn ibland kan bli utskrivna lite tidigare.

  Inneliggande barns föräldrar är välkomna att ringa till oss dygnet runt. Övriga släktingar och vänner får vända sig till föräldrarna för att få besked om barnet.

  Telefon  010-1042389

 • Här kan föräldrar kan förvara och värma sin mat.

På neonatalavdelningen vårdas prematura barn och nyfödda sjuka barn med varierande vårdbehov. Avdelningen har 10 platser varav fyra platser är på intensivvårdsrum och sex platser är på samvårdsrum. Föräldrar uppmuntras att stanna hos sitt barn när det vårdas på sjukhus och få stöd för att kunna ta en aktiv del i barnets vård.

Vår vårdfilosofi grundar sig i den barncentrerade vården tillsammans med föräldrarna.

I avdelningens regi har vi också neonatal hemvård. Då vårdas avdelningens barn i hemmet med stöd från ett team på avdelningen. Vårt upptagningsområde är Östra Götaland.

På avdelningen jobbar, läkare, barnsjuksköterskor, grundutbildade sjuksköterskor, barnsköterskor och undersköterskor i samarbete med kurator och dietist. Vid behov finns även möjlighet att koppla in sjukgymnast och präst.

Information till patienter

Inom barn och ungdomssjukvården på Region Östergötland, arbetar vi för att bevaka och utveckla barns och ungdomars rätt inom barnsjukvården.

FN:s barnkonvention definierar barns rättigheter. För dig som är barn eller ungdom och vistas på sjukhus har NOBAB (Nordiskt nätverk för barn och ungas rätt och behov inom hälso- och sjukvård) utifrån barnkonventionen tagit fram riktlinjer för att säkra att du bemöts och vårdas på bästa sätt.

Remisskrav

Ja

Information till besökare

Besökstider

Mån - Sön Dygnet runt

Besöksregler

Vi har fria besökstider men behöver ibland begränsa antalet besökare kring vissa sjuka barn.

Driftsform

Driftsform: Region