Arbetsterapin Kolmården, Rehab öst

Vårdcentralen Kolmården, Munkvägen 13, Kolmården

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–12.30
Tisdag07.30–12.30
Onsdag07.30–12.30
Torsdag07.30–12.30
Fredag07.30–12.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Besöksadress:
Vårdcentralen Kolmården, Munkvägen 13, Kolmården
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Rehab Öst, VC Kolmården, Munkvägen 13, 618 30 Kolmården

Arbetsterapeuterna utför bedömning, behandling och träning vid svårigheter att klara vardagens aktiviteter till följd av nedsatt handfunktion efter ex. sjukdom, skada/trauma eller andra typer av livsstilsrelaterade besvär. Du kan själv boka tid via telefon under telefontid - ingen remiss krävs.


Som boende i Kolmården har du möjlighet att välja att gå på vår enhet i Norrköping om detta önskas. Vi utför även bedömningar av en individs kognitiva förmåga (t ex minne, koncentration, planering) dock endast efter remiss från läkare.


För hjälp med bedömning av förmågor i hemmet (t.ex. bedömning inför LSS-beslut - personlig assistens), demensutredning, frågor/intyg för bostadsanpassning och behov av hjälpmedel ska kontakt tas med Norrköpings kommun, 011-15 68 00.


Hjälpmedel återlämnas till Hemsjukvården Norrköping på Hantverkaregatan 51, våning 3.


Arbetsterapeut utför tillsammans med fysioterapeut även aktivitets- och funktionsbedömning som grund för eventuell sjukskrivning. Remiss krävs.

Driftsform: Region

Vi hjälper dig med handrehabilitering utan remisskrav. Vi utför även kognitiva utredningar på remiss från din läkare.

  • Arbetsterapin Kolmården vänder sig till dig som är i behov av handrehabilitering på grund av sjukdom, skada eller andra typer av livsstilsrelaterade besvär. Vi ger dig stöd i din rehabilitering med målsättningen att förbättra dina möjligheter att vara aktiv och fungera i vardagen. Målet är också att ge kunskap och verktyg som hjälper dig att ta ansvar för din egen hälsa.
    Ingen remiss krävs för en första bedömning av dina handbesvär utan du kan själv ta kontakt med arbetsterapeut under telefontiden för att boka tid. Utredning av kognitiva funktionsnedsättningar utförs enbart efter remiss ifrån läkare (dock ej demensutredningar).

Till toppen av sidan