Före och efter operation

Att bli inskriven på vårdavdelning

Innehållet gäller Kronoberg

Efter operationen blir du inskriven på en vårdavdelning på sjukhuset där du blir väl omhändertagen.

Inför din vistelse

  • Ta med legitimation.
  • Ta med eventuella läkemedel, förband eller hjälpmedel som är utprovade just för dig.
  • Ta inte med värdesaker. På avdelningen får du tillgång till en låsbar garderob. Du ansvarar själv för nyckeln och dina inlåsta saker.
  • Vi erbjuder gratis uppkoppling till trådlöst nätverk. Ta med mobilladdare om du behöver.
  • Du får ha på dig dina egna kläder och ha med egna hygienartiklar, men det finns också att låna på avdelningen. Du kan be om öronproppar så att du kan sova ostört även om du delar rum med andra.

Rond och läkarkontakt

Ronden med läkaren sker vanligtvis på förmiddagen. Det är inte säkert att du får träffa läkaren dagligen. Under operationsdagar befinner sig läkarna på operation men har fortsatt kontakt med sjuksköterskorna på avdelningen. Akuta operationer eller andra orsaker kan komma emellan, vilket vi hoppas att du har förståelse för.

Måltider

Du är välkommen att äta dina måltider i dagrummet i första hand, eftersom det främjar ett bättre matintag, mobilisering och återhämtning. Meddela oss eventuella allergier och om du behöver specialkost.

Besök och kontakt med närstående

Du får gärna ta emot besök under avdelningens öppettider. Aktuella besökstider hittar du på avdelningens sida på 1177.se. Dina besökare ska komma utan blommor, starka parfymer och röklukt, på grund av allergi och infektionsrisk.

Om närstående vill kontakta personalen är de välkomna att ringa efter kl. 11, när ronden har varit. För att vi ska få mer tid för patienterna ber vi er vänligen att samordna kontakterna och utse en person som ringer.

Har du ingen egen telefon kan du låna av oss för att ringa dina anhöriga.

Frågor

Undrar du över något eller har synpunkter på vården under tiden du är hos oss så är du välkommen med dina funderingar. Vi är här för din skull.

Till toppen av sidan