Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Habilitering Kronoberg

Hälsa och fritid i Kronoberg

Innehållet gäller Kronoberg

Vi arbetar för att du ska få en meningsfull fritid, oavsett vilka förutsättningar du har. Vi hjälper dig att hitta en roligt aktivitet som du kan längta till.

Innehåll - Hälsa och fritid i Kronoberg

Visa innehåll som:
 • Hitta din fritidsbank

  Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

 • Fritidshjälpmedel

  Fritidshjälpmedel gör det lättare för dig som har en funktionsnedsättning att utöva olika fritidsaktiviteter, hobbys eller sporter. Fritidshjälpmedel kan inte skrivas ut, du får bekosta dem själv.

 • Fritid i Kronoberg

  Här hittar du länkar till kommunernas hemsidor om fritid för dig med en funktionsnedsättning. Du hittar också länkar till andra sidor med information om olika aktiviteter, utflyktsmål, föreningar med mera.

 • Fritidsrådgivning

  En bra, meningsfull fritid och goda vänner utgör en viktig del av livet för många människor. Målet för vårt arbete är att alla oavsett förutsättningar ska kunna ha en bra fritid. Vi vill ge dig information om vad fritidskonsulenten och hälsopedagogerna kan göra för att stödja dig. Du kan också hitta information om olika fritidsaktiviteter, organisationer och arrangörer.

 • På gång!

  Här informerar habiliteringens fritidskonsulenter om aktiviteter i Kronobergs län, men även en del om det som händer utanför länet.

 • Hälsa och fritid på vuxenhabiliteringen

  Vår fritidsverksamhet är till för dig som vill komma igång med en ny fritidsaktivitet eller behöver komma igång med din vardagsmotion. Du måste också ha kontakt med vuxenhabiliteringen och vår verksamhet är ofta riktad till specifika diagnoser.

 • Kompiskortet

  Kompiskortet är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att tillsammans med en kompis ta del av olika aktiviteter och arrangemang.

 • Hälsa och fritid på barn- och ungdomshabiliteringen

  Fritidskonsulenten kan ge dig information om fritidsaktiviteter och kan försöka hjälpa dig att få en bättre och mer aktiv fritid. För att få stöd av fritidskonsulenten måste du ha en vårdkontakt på barn- och ungdomshabiliteringen. På barn- och ungdomshabiliteringen är fritidskonsulenten ansvarig eller medansvarig för följande verksamheter:

 • Fritidsaktiviteter

  Här presenteras verksamheter i föreningar och organisationer i Kronobergs län där vi har erfarenhet av att det finns tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Hos några arrangörer finns det anpassad verksamhet, men hos de flesta försöker man integrera i befintlig verksamhet. Vi kan inte garantera att verksamheten fungerar för alla, men den goda viljan finns.

Till toppen av sidan