Habilitering Kronoberg

Hälsa och fritid i Kronoberg

Innehållet gäller Kronoberg

För dig som har kontakt på barn- och ungdomshabiliteringen eller vuxenhabiliteringen. Vi arbetar för din hälsa och för att du ska få en meningsfull fritid, oavsett vilka förutsättningar du har.

Innehåll - Hälsa och fritid i Kronoberg

Visa innehåll som:
 • Hälsa och fritid på vuxenhabiliteringen

  Hälsopedagogerna kan hjälpa dig som har behov av att förändra dina levnadsvanor genom hälsocoaching och stötta dig som vill komma igång med en mer aktiv fritid. För att få prata med hälsopedagog behöver du ha ett vårdåtagande på vuxenhabiliteringen.

 • Hälsa och fritid på barn- och ungdomshabiliteringen

  Fritidskonsulenten kan ge dig information om fritidsaktiviteter och kan försöka hjälpa dig att få en bättre och mer aktiv fritid. För att få stöd av fritidskonsulenten måste du ha en vårdkontakt på Habiliteringen barn och ungdom. Fritidskonsulenten är ansvarig eller medansvarig för följande:

 • Fritidsrådgivning

  En bra, meningsfull fritid och goda vänner utgör en viktig del av livet för många människor. Målet för vårt arbete är att alla oavsett förutsättningar ska kunna ha en bra fritid. Vi vill ge dig information om vad fritidskonsulenten och hälsopedagogerna kan göra för att stödja dig. Du kan också hitta information om olika fritidsaktiviteter, organisationer och arrangörer.

 • Kompiskortet

  Kompiskortet är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att tillsammans med en kompis ta del av olika aktiviteter och arrangemang.

 • Fritidsbank och fritidshjälpmedel

  Fritidsbanken är som ett bibliotek med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid. Det finns även möjlighet att låna fritidshjälpmedel för dig som behöver det. Utlåningstiden brukar vara cirka 14 dagar.

Till toppen av sidan