Vården i Kronoberg

Kallelser till din digitala brevlåda

Innehållet gäller Kronoberg

Du kan får post från myndigheter och företag till en digital brevlåda. Det är en e-tjänst och du loggar in med e-legitimation.

Du som har en digital brevlåda kan få din kallelse digitalt. Många mottagningar i Region Kronoberg skickar kallelsen digitalt. Du som inte har en digital brevlåda kommer fortsätta få din kallelse hem i postlådan som pappersbrev.

Så skaffar du digital brevlåda

Du som vill ha digital post från Region Kronoberg behöver ha en digital brevlåda. Det skaffar du hos din bank. Du behöver ha en e-legitimation för att kunna registrerar en digital brevlåda.

Du som är under 18 år måste få vårdnadshavarens tillstånd.

Se om du är ansluten till digital brevlåda

Är du osäker på om du är ansluten till en digital brevlåda kan du logga in med e-legitimation på Skatteverkets webbplats. Där kan du se om du är ansluten till en digital brevlåda och i så fall vilken.

Läs mer om digital brevlåda på Skatteverkets webbplats.

Avisering med e-post eller sms

Du kan få aviseringar via e-post eller sms när du har fått post. Du väljer hur du vill få din avisering i inställningar i din digitala brevlåda.

Kom ihåg! Du har alltid ett eget ansvar att öppna och ta del av den post som skickats till dig, oavsett om den är digital eller skickas på papper.

Jag vill inte få mina kallelser till en digital brevlåda

Du som inte vill ha kallelser från Region Kronoberg till din digitala brevlåda kan tacka nej till det. Du går då in under inställningar i din digitala brevlåda. Där väljer du att du inte vill ta emot digital post från Region Kronoberg. Då kommer din kallelse och annan information från Region Kronoberg som brev i din fysiska brevlåda i stället.

Till toppen av sidan