Markaryd primärvårdsrehab, Markaryd

Vårdcentralen Markaryd, Hallarydsvägen 2., Vi finns på bottenvåningen.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0433-56 41 00
Öppet idag
 • 08:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 16:00

Besöksadress:
Vårdcentralen Markaryd, Hallarydsvägen 2., Vi finns på bottenvåningen.
Län, kommun:
Kronobergs län, Markaryd
Postadress:
Hallarydsvägen 2, 285 36 Markaryd

Markaryd primärvårdsrehab är en rehabenhet på vårdcentralen. Hos oss kan du träffa en arbetsterapeut, fysioterapeut eller en psykosocial resurs för att få en bedömning och behandling av dina besvär. Vi jobbar i nära samarbete med övrig personal på vårdcentralen för att du ska få bästa vård när du behöver det. Du når oss via vårdcentralens telefonrådgivning, se nummer ovan.


Avdelningschef Elisabeth Ferner, 0372-58 53 52

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Remisskrav

Du behöver inte remiss för att boka tid hos våra medarbetare.

Primärvården möter personer i alla åldrar och med olika typer av besvär, skador, sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Vi arbetar både hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande.

Inom primärvårdsrehab arbetar arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, psykosocialresurs, psykoterapeut och rehabassistent. Våra professioner har både en bred och fördjupad kompetens inom flera områden.

Första besöket hos oss innebär alltid en bedömning och därefter görs en eventuell planering av insatser tillsammans med dig. Målformulering och utvärdering av behandling är en naturlig del av arbetet.

Inom primärvårdsrehab erbjuder vi olika typer av gruppbehandling som kan bli aktuell för dig.

Professionerna inom primärvårdsrehab samverkar och stödjer dig i din rehabilitering. Vi ingår också i vårdcentralernas rehabteam.

 • På våra dörrar finns information om att det är förbjudet att gå in i våra lokaler om du:

  • känner dig förkyld
  • har feber
  • hostar
  • har andningsbesvär
  • har halsont

  Vi uppskattar att du följer dessa anvisningar men många väljer oavsett att avboka sina besök på grund av oro för smitta. Många besök avbokas därför just nu, men vill du hellre ha ditt besök via video går det utmärkt. Ring oss så bokar vi ditt fysiska besök till video.

 • Genom att logga in på våra e-tjänster på 1177.se kan du avboka din tid direkt om du inte har möjlighet att komma. Till vissa professioner kan du även omboka din tid via 1177.se

  Om tolk är bokad till besöket måste du alltid kontakta oss via telefon för att avboka eller ändra tid.

 • Våra arbetsterapeuter arbetar med evidensbaserade bedömningsinstrument och pedagogiska metoder och hjälpmedel för att hjälpa dig nå en så aktiv vardag som möjligt. Vi arbetar med allt från att hitta strategier i olika vardagsaktiviteter till att träna utförande i olika situationer som vid arbetsplatsen, fritidsaktivitet, utförande av aktiviteter i hemmet eller träning av nedsatt funktion.

  För att komma i kontakt med oss ringer du vårdcentralen på tel 0433-56 41 00 eller lämnar ett meddelande via 1177.se.

 • Våra fysioterapeuter/sjukgymnaster använder sig av olika evidensbaserade bedömningsinstrument samt pedagogiska och manuella behandlingsmetoder.

  Du kan vända dig till oss vid alla typer av besvär i rörelseapparaten liksom vid skador till följd av sjukdomar och funktionsnedsättning som påverkar din fysiska förmåga.

  Vi visar på sambandet mellan rörelse och hälsa och hur rörelse kan användas som medel för att leva ett aktivt liv med god livskvalité.

  För att komma i kontakt med oss ringer du tel. 0433-56 41 35 eller lämnar ett meddelande via 1177.se.

 • Vi erbjuder samtalsterapi utifrån Kognitiv beteendeterapi (ofta förkortat KBT). Det kan handla om hjälp vid kriser, depression, stress och ångestrelaterade besvär etc. Vi har behandlingar via besök på Vårdcentralen, videomöten samt KBT via internet, med kontinuerligt stöd av samtalsterapeut. Terapeuten gör tillsammans med dig en kartläggning av vilket stöd just du behöver.

  För att komma i kontakt med samtalsterapeut kontaktar du vårdcentralen på 0433-56 41 00, eller bokar ditt nybesök på 1177.se/vårdguiden (välj mottagning Markaryds primärvårdsrehab).

 • Rehabiliteringskoordinator är en resurs för dig som patient när du riskerar bli eller är sjukskriven. Rehabiliteringskoordinator kan vara en kontaktperson för dig och den som lotsar och guidar kring insatser som du kan få från din vårdcentral, specialist sjukvård och andra myndigheter t.ex. Försäkringskassan. Du kan erbjudas information om vad som kan hända om du riskerar att bli eller är sjukskriven. Du kan även få ett samtal där dina resurser, begränsningar och behov tydliggörs utifrån den situation du är i.

  För att komma i kontakt med oss ringer du vårdcentralen på tel 0433-56 41 00 eller lämnar ett meddelande via 1177.se.

Till toppen av sidan