Mammografiteamet Nyköpings lasarett, Nyköping

Nyköpings lasarett, Visornas väg, Nyköping

Telefonnummer:

016-10 48 10

Öppettider:

  • Mån-Tor07:30 - 16:30
  • Fre07:30 - 12:00

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Nyköpings lasarett, Visornas väg, Nyköping
Vägbeskrivning:
Gå in via entré 7. Följ skyltning till målpunkt A. Mottagningen finns på plan 3.
Län, kommun:
Södermanlands län, Nyköping
Postadress:
Mammografiteamet Nyköpings las, 611 85 Nyköping

I Sörmland finns mammografimottagningar på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Kullbergska sjukhuset i Katrineholm och Nyköpings lasarett. Mammografisk hälsoundersökning utförs på alla tre mottagningarna. Mammografisk hälsoundersökning omfattar alla kvinnor i åldrarna 40 - 74 år och undersökningen utförs vartannat år. Har du inte fått något svar på undersökningen efter åtta veckor, ta kontakt med Mammografimottagningen i Eskilstuna. Mammografimottagningen i Eskilstuna är en central enhet och all utredning av förändringar i bröst sker i Eskilstuna.

På mammografimottagningen i Nyköping utförs cirka 9000 mammografiska hälsoundersökningar varje år.

All administration och tidsbokning sker via Mammografimottagningen i Eskilstuna även för patienter med bokad tid i Nyköping eller Katrineholm. Om du behöver boka om din tid kontakta Mammografimottagningen i Eskilstuna på telefonnummer ovan eller via 1177 E-tjänster.

Om du inte fått kallelse men uppfyller kriterierna för mammografisk hälsoundersökning ta kontakt med Mammografimottagningen i Eskilstuna.

Om du har frågor, symtom eller har känt en knöl i bröstet kan du ringa för rådgivning: se kontaktuppgifter. Om du behöver utredas vidare efter en mammografisk hälsoundersökning eller om du har några symtom får du en tid till Mammografimottagningen i Eskilstuna.

Information till patienter

Vid ditt besök anmäler du dig på ankomstterminalen på Mammografimottagningen. Vänligen lämna smycken och värdesaker hemma och undvik parfym när du besöker oss.

Om du kontaktar oss via telefon följ noga instruktionen och lämna personnummer samt telefonnummer så blir du uppringd på angiven tid. Vissa dagar blir det snabbt fullt i vår telefonkö. Det beror på att många ringer till oss, prova då att ringa nästkommande vardag.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region