Barnavårdscentralen Lammhult, Vårdcentralen Lammhult

Lammengatan 6, 363 45 LAMMHULT

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0472-59 43 00
Öppet idag
  • 08:00 - 17:00

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
  • Mån - Tor08:00 - 17:00

Besöksadress:
Lammengatan 6, 363 45 LAMMHULT
Län, kommun:
Kronobergs län, Växjö
Postadress:
Lammengatan 6, 363 45 Lammhult

Du är välkommen att vända dig till oss med frågor som gäller ditt barns hälsa och utveckling. Vi erbjuder stöd och information kring till exempel amning, kost, vaccinationer, sömn, språkutveckling, syn, hörsel, egenvård och barnsäkerhet. Vi hjälper dig också med information i livsstilsfrågor som alkohol och rökning.

Barnavårdscentralen har samarbete med bland annat förskolor, logopeder och psykologer.

Alla nyfödda barn erbjudes ett hembesök. Därefter får ditt barn regelbundna hälsoundersökningar av BVC-läkare och BVC-sköterskor.

Vi erbjuder alla föräldrar möjlighet att delta i våra föräldrargrupper, där vi kan utbyta tankar och erfarenheter. I föräldrargrupperna instruerar vi i spädbarnsmassage och tar upp aktuella ämnen för varje ålder.

Ansvarig för BVC är distriktssköterska Märta Forsberg.

Rådgivning och tidsbeställning:

Måndag till torsdag kl 08:00-17:00 telefon 0472-59 43 18

Lämna ett meddelande på röstbrevlådan så ringer vi upp så fort vi har möjlighet.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Ålder

Vi tar emot patienter som är 6 år eller yngre.

Publicerad: 2021-02-23

Nu kan du nå oss via appen Min vård Kronoberg. I appen kan du skicka meddelanden till och ha videosamtal med din BHV-sköterska.

Välkommen till Barnhälsovården Lammhult!

Till barnhälsovården kan du vända dig med frågor om ditt barns hälsa och utveckling fram tills barnet börjar förskoleklass. När barnet är sjukt kontaktas 1177 eller vårdcentralen. Under barnets första år erbjuds tätare kontakter och därefter glesas hälsobesöken ut till ungefär en gång per år fram till skolstart. På barnavårdscentralen arbetar sjuksköterskor och läkare. Vi arbetar för barnens bästa och ger föräldrar råd och stöd individuellt och i grupp.

Barnhälsovården arbetar enligt det nationella barnhälsovårdsprogrammet med förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar och vaccinationer.

 

  • Lammhults BHV erbjuder fem hembesök av en BHV-sköterska och en socialrådgivare till alla som får sitt första barn, första gemensamma barn eller sitt första barn i Sverige.

Till toppen av sidan