Hälsa och fritid i Kronoberg

Hälsa och fritid på vuxenhabiliteringen

Innehållet gäller Kronoberg

Vår fritidsverksamhet är till för dig som vill komma igång med en ny fritidsaktivitet eller behöver komma igång med din vardagsmotion. Du måste också ha kontakt med vuxenhabiliteringen och vår verksamhet är ofta riktad till specifika diagnoser.

På grund av covid-19 är grupperna för närvarande vilande

 

Motionsgrupp Växjö - onsdagar

Habiliteringens fritidsgrupp för dig som tillsammans med andra vill komma igång med en aktivitet eller med din vardagsmotion. Om du vill får du också råd och tips om kost, fritid och träning och vi kan hjälpa till om du vill prova på andra aktiviteter. Tillsammans går vi en promenad runt Växjösjön eller Trummen, en runda på ca 5 km. Efteråt kan de som vill stanna och prata en stund, ta en fika eller en frukt. Eventuell fika/frukt betalar du själv.

Är du intresserad av att vara med i gruppen kan du kontakta hälsopedagogen på vuxenhabiliteringen, tel. 0720-831 981. Anmälan kan ske när som helst under året!

Fritidsgrupp - torsdagar 

Klockan: 13.45-16.00

Plats: J F Liedholms väg på Sigfridsområdet i Växjö. Vi träffas vid entrén till bassängen. 

För dig som vill starta med en aktivitet, behöver komma igång med din träning eller vill träffa andra. Du kan välja mellan gymnastik, bollspel, styrketräning och simning. Träffen avslutas med en träffpunkt där du kan sitta ner en stund, ta en fika och möta andra. Du kan också få råd och tips om kost, fritid och träning. 

Vi bjuder på kaffe eller te, vill du ha något mera får du ta med dig det. 

Gruppen är för dig med autism eller en lindrig intellektuell funktionsnedsättning och som har kontakt med vuxenhabiliteringen. Du kan komma med i gruppen när som helst under året. 

Till toppen av sidan