Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt i Kronoberg

Jourläkarcentralen i Ljungby öppnar 1 oktober

Innehållet gäller Kronoberg

1 oktober öppnar jourläkarcentralen i Ljungby upp enligt ordinarie öppettider. Jourläkarcentralen kommer ha öppet vardagar 17.00-21.00 samt helger klockan 8.00-21.00.

Du kan vända dig till jourläkarcentralen om du är i behov av vård som inte kan vänta till vårdcentralen öppnar. Du ska då ringa till mottagningen först för en medicinsk bedömning, råd om egenvård eller för att boka in en tid.

– Jourläkarcentralen prioriterar enligt medicinska behov, vilket innebär att det kan bli väntetid, säger Susanne Berge, verksamhetschef för jourläkarcentralen.

– Det kan också innebära att patienter kan bli hänvisade till jourläkarcentralen i Växjö om det finns lediga tider där, och vice versa.

Jourläkarcentralen i Ljungby finns i Vårdcentralen Sländans lokaler på lasarettsområdet, Kungshögsgatan 25.

Om du blir sjuk eller skadad på kvällar och helger

Vid sjukdom eller skada som inte kan vänta till nästkommande dag ringer du till jourläkarcentralen för att få en medicinsk bedömning. De kan ge dig råd och boka en tid till dig. Om kvälls- och helgmottagningen är stängd kan du ringa 1177 på telefon som svarar på frågor om vård och kan hänvisa dig rätt – dygnet runt. Vid akut livshotande tillstånd ring larmnummer 112 eller uppsök närmsta akutmottagning.

Till toppen av sidan