1177

VirusvinterStanna hemma om du är sjuk

Nu är det många som får covid-19, influensa och andra smittsamma sjukdomar. En del blir allvarligt sjuka. Du kan göra mycket för att minska risken att smittas, eller att smitta andra. Stanna hemma om du är sjuk.

Aktuella artiklar

Vaccination mot covid-19 i Kronoberg

Du som är 65 år och äldre eller tillhör en riskgrupp behöver flera påfyllnadsdoser mot covid-19. Vaccinationer skyddar dig mot att bli allvarligt sjuk.

Gratis HPV-vaccin till kvinnor födda 1994-99

Vaccinera dig mot HPV för att skydda dig mot livmoderhalscancer. När du vaccinerar dig bidrar du till forskning om HPV och livmoderhalscancer.

Sök vård i Kronoberg

Om du är sjuk eller skadar dig ska du söka vård. Du kan söka vård på olika sätt. Här kan du läsa om var du ska vända dig och vad som gäller när du söker vård i Kronoberg.

Aktuellt i Kronoberg

Besöksrestriktioner skärps i Region Kronoberg

16 december: Inneliggande patienter får ta emot en till två besökare åt gången under utsatt besökstid. Vid vård i livets slutskede kan undantag göras. Personalen kommer att använda sig av munskydd i patientmötet.

Ökat antal fall av RS-virus

30 januari: Just nu ökar antal fall av RS-virusinfektion hos spädbarn i Kronobergs län. RS-virus är ett vanligt förekommande virus som för de flesta leder till en lindring infektion med snuva, hosta och eventuellt feber. Nyfödda och späda barn kan bli allvarligt sjuka med stora mängder slem i luftvägarna, andningsbesvär och svårigheter att äta. Ibland behövs vård på sjukhus.

Höjt högkostnadsskydd

21 december: Högkostnadsskyddsbelopp höjs i öppen och sluten hälso- och sjukvård 1 januari 2023.

Aktuella artiklar

Minska risken att bli sjuk i vinter

Läs om vad du kan göra för att minska risken att bli smittad eller smitta andra i vinter.

Få in rörelse i vardagen

En kort promenad eller att du rör på dig hemma kan göra att du mår och sover bättre. Här får du råd om hur du kan få in mer rörelse i vardagen.

Ät hälsosamt

Läs om hur hälsosamma matvanor kan se ut. De kan hjälpa dig att må bra och minska risken för olika sjukdomar.

Att klä barn för att vara ute

Det är vanligt att vara orolig för att barn ska frysa . Läs mer om hur du kan klä ditt barn i kallt väder.

Till toppen av sidan