1177

Sommar och solNjut utan att bränna dig

Det är lätt att få för mycket sol på huden när du är utomhus, även om du inte solar. Det gäller särskilt mitt på dagen. Skydda dig med kläder och solskyddsmedel. Skydda huvudet och ögonen också. Tänk på att barns hud är känsligare än vuxnas och behöver skyddas extra noga.

Aktuella artiklar

Vaccination mot covid-19 i Kronoberg

Har du inte vaccinerat dig än? Eller har det blivit dags för påfyllnadsdos? Här kan du boka tid för vaccination.

Sök vård i Kronoberg

Om du är sjuk eller skadar dig ska du söka vård. Du kan söka vård på olika sätt. Här kan du läsa om var du ska vända dig och vad som gäller när du söker vård i Kronoberg.

Förnya dina recept inför sommaren

Har du recept på medicin, preventivmedel eller hjälpmedel som går ut under sommaren? Förnya dem nu och slipp krångel i sommar.

Ta hand om dig i värmen!

När det är mycket varmt är det extra viktigt att dricka mycket och att du skyddar dig från solen. Det är särskilt viktigt för äldre, sjuka och barn. Ofta räcker det att följa några enkla råd om vätska och svalka för att må bättre. De flesta behöver inte söka vård.

Aktuellt i Kronoberg

Öppettider inom hälso- och sjukvården i sommar

Under sommaren samverkar akutverksamheten, jourläkarcentralerna och vissa vårdcentraler i Region Kronoberg. Nedan finns information om vilka enheter som berörs.

Missa inte viktig information från sjukvården

18 maj: Har du en digital brevlåda? Tänk då på att kallelser och annan viktig information från Region Kronoberg skickas till din digitala brevlåda.

Vaccination mot TBE - för dig som vistas i naturen i vissa områden

20 april: TBE är en virussjukdom som sprids med fästingar. Viruset kan orsaka en inflammation i hjärnan eller hjärnhinnorna. Du som regelbundet vistas ute i skog och mark i Rottne med omnejd och Norrhult med omnejd rekommenderas att vaccinera dig mot TBE.

Gynekologiska cellprovsmottagningen flyttar till Centrallasarettet Växjö

8 juni: Gynekologiska cellprovsmottagningen i Växjö flyttar till lokaler på lasarettet i Växjö. Mottagningen öppnar upp på lasarettet den 13 juni. Tiden och adressen på din kallelse gäller!

Aktuella artiklar

Undvik olyckor vid vattnet

Drunkningsolyckor kan hända på alla platser där det finns vatten. Läs våra råd om vattensäkerhet för barn och vuxna.

Har du blivit stucken av en geting?

Lindra med kyla och sätt på ett plåster. Här kan du läsa om hur du gör.

Var förberedd på resan

Packa ner ett resapotek. Här kan du läsa om vad som bör finnas med.

Till toppen av sidan