OM VACCIN MOT COVID-19

Boka vaccination mot covid-19 i Kalmar län

Innehållet gäller Kalmar län

Vaccinationerna mot covid-19 är igång. Målsättningen är att alla över 18 år i Kalmar län ska erbjudas vaccin mot covid-19 under första halvåret av 2021. 

Nu erbjuder vi vaccinering för dig som:

  • är 80 år eller äldre (född 1941 och tidigare)
  • har hemtjänst/hemsjukvård
  • har insatser enligt LSS
  • är över 18 år och bor med någon som har hemtjänst/hemsjukvård/personlig assistans
  • som genomgått benmärgs- eller annan organtransplantation
  • som får dialysbehandling 
  • som bor tillsammans med någon som har dialysbehandling eller genomgått benmärgs- eller annan organtransplantation

Tillhör du inte någon av dessa grupper ber vi dig vänta. Du ska inte boka tid för vaccination ännu. Den som gör detta utan att tillhöra ovanstående grupper får sin tid avbokad. Här kan du se tidsplan och prioriteringsordning för övriga grupper.

Du som är över 65 år och bor tillsammans med någon som är 80 år eller äldre undantas, förutsatt att ni bokar er tid gemensamt.

Så här bokar du din tid

Vaccinationen ges i två doser, du ska bara boka tid för den första dosen. 

  1. Välj din mottagning i den här listan och klicka in dig på mottagningens sida.
  2. Under Våra e-tjänster klickar du på Boka tid för vaccination mot covid-19.
  3. Följ sedan instruktionerna.

Observera att bokningssystemet inte fungerar i webbläsaren Internet Explorer.

Bokningen kräver ingen inloggning, så du kan ta hjälp av någon annan för att boka. För att få en bekräftelse med bokningsnummer och påminnelsesms inför din tid, fyll i mobilnummer och e-postadress.

För dig som är dialyspatient eller transplanterad och dina anhöriga

Notera att du som får dialysbehandling eller genomgått benmärgs- eller annan transplantation inte ska boka en tid enligt ovan rutin. Du kommer att erbjudas vaccination av din ordinarie vårdmottagning. Invänta kontakt för mer information om när du och de du bor tillsammans med ska vaccineras.

För dig som arbetar inom privat hälso- och sjukvård samt tandvård

Du som arbetar patientnära inom privat hälso- och sjukvård och tandvård kommer preliminärt att erbjudas vaccination under april månad. Informationen om tidplan och hur du går tillväga för att boka tid uppdateras löpande på den här sidan.

Hjälp att boka tid

Om du behöver hjälp med att boka din tid kan du ringa din hälsocentral och välja knappval 8, tala in ett meddelande i röstbrevlådan så blir du uppringd inom en vecka.

Hittar du ingen tid?

Då kan tiderna tillfälligt vara slut. Nya tider läggs ut löpande i takt med att vi får mer vaccin. Vi ber dig ha tålamod och rekommenderar dig att gå in snart igen för att se om det finns tider. Alla som vill kommer att få vaccination även om du kan få vänta lite på den.

Om- och avbokning av din tid

För att om- eller avboka en din tid, kontakta den hälsocentral som du bokat dig till direkt antingen genom e-tjänsterna eller per telefon. Vid telefonkontakt, välj knappval för att prata med en sjuksköterska (välj inte knappval 8).

Vaccination för övriga grupper

Vaccinationen kommer att ske i turordning. Här kan du se i vilken ordning vaccinering erbjuds.

När det är dags för respektive grupp att boka vaccinationstid hittar du information om det här. Region Kalmar län kommer också att informera om när möjligheten finns, på flera olika sätt.

Till toppen av sidan