Det här kan du göra när du loggat in

Stöd och behandling via nätet

Ibland kan du få det stöd, den behandling eller den utbildning som du behöver via nätet. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Innehåll - Stöd och behandling via nätet

Visa innehåll som:
 • Bli vän med din mage – stöd vid IBS

  Bli vän med din mage är ett digitalt stöd för dig med IBS. Programmet hjälper dig att förstå vad som ger dig symtom och hur du hanterar besvären.

 • Digital smärtskola för dig med långvarig smärta

  I den digitala smärtskolan får du information om hur smärta fungerar och du får lära dig olika sätt att hantera smärta i vardagen.

 • KomIgång Online – stödprogram för föräldrar till barn med svårigheter att kommunicera

  Att vara förälder eller närstående till ett barn med kommunikationssvårigheter kan vara en utmaning. Programmet hjälper dig att förstå ditt barn bättre och utveckla en kommunikationsstil som passar ditt barns behov.

 • Digitalt stödprogram för dig med röstbesvär

  Röstövningar riktar sig till dig med en röststörning. I programmet får du göra övningar som är utvalda och anpassade för dig och dina behov.

 • Digitalt stöd för dig som har barn med språkstörning

  Barn med språkstörning riktar sig till dig som är förälder och som har barn i förskoleåldern med tal- och språksvårigheter.

 • Digital hjärtskola för dig med kranskärlssjukdom

  Har du nyligen råkat ut för en hjärtsjukdom och vill ha mer kunskap och stöd i din rehabilitering? Då kan den digitala hjärtskolan vara något för dig.

 • Tobakshjälpen, digital behandling med personlig återkoppling

  Tobakshjälpen är en digital tobaksavvänjning för dig som vill sluta röka eller snusa.

 • Sjukskrivningskollen

  Är du sjukskriven? Då har du möjlighet att få digitalt stöd och vägledning under din sjukskrivningstid. I stödet ingår även en personlig kontakt med en rehabkoordinator.

 • Möt ditt barns oro – digitalt stödprogram

  Att vara förälder till ett oroligt barn är en utmaning. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska bemöta sitt barn eller på vilket sätt man bäst hjälper barnet ur sin oro. Du som är förälder eller vårdnadshavare till ett barn som lider av oro, ångest eller rädsla kan få stöd genom ett digitalt stödprogram - Möt ditt barns oro.

 • Artrosskola, fysiskt eller digitalt

  Att röra på sig när du har artros är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Det går att lindra besvär av artros och i många fall undvika operation. Den digitala artrosskolan är en utbildning som förmedlar kunskap om artros till dig som patient. Utbildningen innehåller information och tips för att stödja dig i hanteringen av dina besvär.

 • KBT via nätet

  KBT är en form av terapi som kan hjälpa vid exempelvis sömnsvårigheter, depression, stress och ångest. Det går att få KBT via nätet. Då kan du ta del av behandlingen var och när det passar dig.

 • Att få stöd, behandling och utbildning via nätet

  Ibland kan du få det stöd, den behandling eller utbildning som du behöver via nätet. Det kan till exempel vara ett behandlingsprogram där det ingår övningar som du gör själv.

Mer på 1177.se

Att söka stöd och hjälp

Här finns information om olika former av stöd du kan få. Det finns också kontaktuppgifter till olika patient- och närståendeföreningar.

Psykiska sjukdomar och besvär

Här kan du läsa mer om psykiska sjukdomar och besvär, som ångest och depression. Du får veta vilka behandlingar som finns och råd om var du kan söka hjälp.

Behandlingar vid psykiska sjukdomar och besvär

Både läkemedel och psykoterapi kan vara en del av behandlingen vid psykiska sjukdomar och besvär. Läs mer om vilka olika typer av behandlingar som finns.

Till toppen av sidan