Smärtenheten Västervik

Karstorpsvägen 13, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0490-862 01
Öppet idag
  • 08:00 - 16:30
Telefontid idag
  • 09:00 - 10:30
  • 13:00 - 14:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
  • Mån - Tor09:00 - 10:30
  • Ons13:00 - 14:00
  • Fre09:00 - 10:00
Öppettider
  • Mån - Tor08:00 - 16:30
  • Fre08:00 - 13:30

Besöksadress:
Karstorpsvägen 13, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Samrehab norra Kalmar län, Västerviks sjukhus, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Smärtenheten finns på Västerviks sjukhus, hus 12, plan 4. Ingång via entrén mot Karstorpsvägen

https://www.1177.se/kalmar-lan/parkering/kalmar-lan

Hitta på plats:

Smärtenheten finns på Västerviks sjukhus, hus 12, plan 4. Lättast kommer du till oss genom att gå via entrén i hus 12. Anmälan sker via anmälningsskärmen i entrén alternativt i Informationen. Tag trappan eller hissen till plan 4. Båda dörrarna från trapphuset leder till väntrummet

Till Smärtenheten kommer du som har långvarig smärta för utredning, behandling och rehabilitering. Med långvarig smärta menas en smärta som hållit i sig i minst 3-6 månader.


Smärtenheten har hela Kalmar län som upptagningsområde.

På Smärtenheten arbetar läkare, sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, psykolog, undersköterska och medicinsk sekreterare. Vi arbetar i team vilket gör att vi tar ett helhetsansvar som gör att du kan känna dig trygg genom hela rehabiliteringen.

Den viktigaste resursen i smärtbehandling och rehabilitering är du själv. Vårt fokus är att hjälpa dig utifrån dina förutsättningar och mål. Tillsammans med dig lägger vi upp en plan för behandling och rehabilitering som utgår ifrån de besvär som du har. Stor vikt läggs vid att du som patient ska få en ökad kunskap och förståelse för din smärta och därigenom bättre kunna hantera din situation.

Det är viktigt att du som patient är motiverad och prioriterar att komma på planerade besök. Meddela snarast möjligt om du inte har möjlighet att komma på bokad tid så vi kan erbjuda den till någon annan. Ombokning av erbjuden tid är möjlig endast två gånger. Om du efter två ombokningar ändå inte kan komma på överenskommen besökstid återsändes remissen.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

För att komma till Smärtenheten behövs remiss från din läkare. Det finns möjlighet att söka via egenremiss, men vi rekommenderar remiss via läkare då en dialog med ansvarig läkare är viktig för behandlingsresultatet.

Innan du remitteras till Smärtenheten ska du ha gått igenom en medicinsk utredning, till exempel hos din primärvårdsläkare eller företagshälsovården. Du ska också ha fått den behandling och rehabilitering som de kan erbjuda.

Uteblivet besök faktureras även om du har frikort.

Remisskrav

För att komma till Smärtenheten behövs remiss från din läkare. Det finns möjlighet att söka via egenremiss, men vi rekommenderar remiss via läkare då en dialog med ansvarig läkare är viktig för behandlingsresultatet

Till toppen av sidan