Medicinmottagningen hus 12 Västervik

Karstorpsvägen 13, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0490-860 00
Öppet idag
 • 08:00 - 16:30

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
 • Mån - Tor08:00 - 16:30
 • Fre08:30 - 13:30

Besöksadress:
Karstorpsvägen 13, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Västerviks sjukhus, Medicinmottagningen hus 12, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Medicinmottagningen hus 12 finns på Västerviks sjukhus, hus 12, plan 4. Lättast kommer du till oss genom att gå in via ingången vid Karstorpsvägen i hus 12. Läs mer om parkeringsmöjligheter via denna sida:

https://www.1177.se/kalmar-lan/parkering/kalmar-lan

Hitta på plats:

Lättast kommer du till oss genom att ta ingången vid Karstorpsvägen. Anmälan sker vid rehabkassan vid ingången. Ta sedan hissen till plan 4 och sedan direkt till höger in genom glasdörren och sedan ligger väntrummet till vänster.

På medicinmottagningen hus 12 finns flera olika mottagningar som jobbar med olika patientgrupper; demensteam, hjärnskadeteam, medicinsk fotvård, pumpmottagning, strumpmottagning och ryggmärgsskademottagning.


Se mer information under vårt utbud kring de olika mottagningarna samt telefonnummer.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Ålder

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Här hittar du information och kontaktuppgifter till våra olika mottagningar som finns på medicinmottagningen hus 12.

 • Vi utreder dig med minnessvårigheter och andra symtom på störningar i hjärnans högre funktioner. Syftet med utredningen är att hitta orsaken till symtomen, fastställa diagnos och ge behandling.

  När det rör sig om demenssjukdom är det viktigt att kunna identifiera vilken typ av sjukdom det är samt att kartlägga dess yttringar. Utredningen syftar också till att finna de funktioner som går att förbättra och utveckla. Behandling med läkemedel kan bli aktuellt samt information, råd och stöd. Vi samarbetar med andra vårdgivare för att hitta individuella lösningar för att kunna hjälpa dig som patient och anhörig. I en utredning ingår noggrann genomgång av din sjukhistoria och kartläggning av symtom. Du genomgår olika tester, provtagning och en läkarundersökning.

  Ibland remitterar vi till röntgenundersökning av hjärnan samt utför analys av den ryggmärgsnära vätskan.
  Som regel får du som patient träffa flera medlemmar av vårt team som består av sjuksköterska, läkare och undersköterska. När det behövs tar vi hjälp av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator eller neuropsykolog.
  Vanligtvis kommer du i kontakt med oss efter remiss från distriktsläkare eller företagshälsovården.

  Du är välkommen att ringa hit direkt för att fråga och få råd 0490-870 76 eller 0490-87315 (röstbrevlåda).

  Mer på andra webbplatser:

  Svenskt demenscentrum

 • Till oss kommer du som är 16-64 år och har en förvärvad hjärnskada, det vill säga en hjärnskada om uppkommit genom olycka eller sjukdom och som medfört svårigheter i ditt dagliga liv. Hit kommer du för rehabilitering. Syftet med rehabiliteringen är att ge dig bästa möjliga förutsättningar till att kunna komma tillbaka till en fungerade livssituation efter dina egna förutsättningar.

  Både du och dina närstående får också stöd och råd kring hur du/ni ska hantera den förändrade livssituationen.

  Vi som jobbar inom hjärnskadeteamet är läkare, sjuksköterska, kurator, psykolog, fysioterapeut, arbetsterapeut och logoped.

  Du når oss på 0490-865 17 (röstbrevlåda)


 • Till oss kommer i första hand du som är diabetiker och/eller reumatiker för medicinsk fotvård. Du behöver ha en remiss av läkare eller diabetessköterska/sjuksköterska.

  Du som kommer till oss kan exempelvis ha fotsår, fått komplikationer av fotsår eller ha cirkulationsbesvär. Under ditt besök hos oss får du också tips och råd om hur du på bästa sätt tar hand om dina fötter.

  Du når oss på telefonnummer 0490-862 84 (röstbrevlåda).

  Läs mer på 1177.se:

 • Till oss kommer du som har spasticitet/smärta som påverkar det dagliga livet och har en intratekal läkemedelsbehandling med pump.

  Du kommer till oss för pumppåfyllning med baklofen och/eller morfin. Däremellan kan det vara aktuellt med justering av dygnsdosen.

  Du når oss på telefonnummmer 0490-865 17 (röstbrevlåda)

 • Till oss kommer du för uppföljning efter att ha fått en skada på ryggmärgen som uppstått genom olycka, sjukdom eller där skadorna är medfödda - till exempel vid ryggmärgsbråck.

  Vi som jobbar inom ryggmärgsskademottagningen är läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, psykolog, arbetsterapeut och fysioterapeut.

  Du når oss på telefonnummer 0490-870 57 (röstbrevlåda)

 • Vi erbjuder behandling vid spasticitet och vid dystoni. Den behandlingsform som
  erbjuds är injektion med botulinumtoxin.

  Du når oss på telefonnummer 0490-865 17 (röstbrevlåda)

 • Till strumpmottagningen kommer du för utprovning av medicinska kompressionsstrumpor.
  Du behöver ha en remiss från din läkare eller barnmorska för utprovning.

  Till vår hjälp har vi ett nära samarbete med lymfterapeuter på samrehab och de medverkar vid remissbedömningen, och ger oss råd och stöd.

  Du når oss på telefonnummer 0490-873 15/0490-874 62 (röstbrevlådor)

Till toppen av sidan