Medicinmottagningen hus 12 Västervik

Karstorpsvägen 13, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.30–13.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Karstorpsvägen 13, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Västerviks sjukhus, Medicinmottagningen hus 12, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Medicinmottagningen hus 12 finns på Västerviks sjukhus, hus 12, plan 4. Lättast kommer du till oss genom att gå in via ingången vid Karstorpsvägen i hus 12. Läs mer om parkeringsmöjligheter via denna sida:

https://www.1177.se/kalmar-lan/parkering/kalmar-lan

Hitta på plats:

Lättast kommer du till oss genom att ta ingången vid Karstorpsvägen. Anmälan sker vid rehabkassan vid ingången. Ta sedan hissen till plan 4 och sedan direkt till höger in genom glasdörren och sedan ligger väntrummet till vänster.

På medicinmottagningen hus 12 finns flera olika mottagningar som jobbar med olika patientgrupper; hjärnskadeteam, medicinsk fotvård, minnesmottagningen, pumpmottagning och strumpmottagning.


Se mer information under vårt utbud kring de olika mottagningarna samt telefonnummer.

Driftsform: Region

Här hittar du information och kontaktuppgifter till våra olika mottagningar som finns på medicinmottagningen hus 12.

 • Till oss kommer du som är 16-64 år och har en förvärvad hjärnskada, det vill säga en hjärnskada om uppkommit genom olycka eller sjukdom och som medfört svårigheter i ditt dagliga liv. Hit kommer du för rehabilitering. Syftet med rehabiliteringen är att ge dig bästa möjliga förutsättningar till att kunna komma tillbaka till en fungerade livssituation efter dina egna förutsättningar.

  Både du och dina närstående får också stöd och råd kring hur du/ni ska hantera den förändrade livssituationen.

  Vi som jobbar inom hjärnskadeteamet är läkare, sjuksköterska, kurator, psykolog, fysioterapeut, arbetsterapeut och logoped.

  Du når oss på 0490-865 17 (röstbrevlåda)


 • Till oss kommer i första hand du som är diabetiker och/eller reumatiker för medicinsk fotvård. Du behöver ha en remiss av läkare eller diabetessköterska/sjuksköterska.

  Du som kommer till oss kan exempelvis ha fotsår, fått komplikationer av fotsår eller ha cirkulationsbesvär. Under ditt besök hos oss får du också tips och råd om hur du på bästa sätt tar hand om dina fötter.

  Du når oss på telefonnummer 0490-862 84 (röstbrevlåda).

  Läs mer på 1177.se:

 • Vi utreder dig med minnessvårigheter och andra symtom på störningar i hjärnans högre funktioner. Syftet med utredningen är att hitta orsaken till symtomen, fastställa diagnos och ge behandling.

  När det rör sig om demenssjukdom är det viktigt att kunna identifiera vilken typ av sjukdom det är samt att kartlägga dess yttringar. Utredningen syftar också till att finna de funktioner som går att förbättra och utveckla. Behandling med läkemedel kan bli aktuellt samt information, råd och stöd. Vi samarbetar med andra vårdgivare för att hitta individuella lösningar för att kunna hjälpa dig som patient och anhörig. I en utredning ingår noggrann genomgång av din sjukhistoria och kartläggning av symtom. Du genomgår olika tester, provtagning och en läkarundersökning.

  Ibland remitterar vi till röntgenundersökning av hjärnan samt utför analys av den ryggmärgsnära vätskan.
  Som regel får du som patient träffa flera medlemmar av vårt team som består av sjuksköterska, läkare och undersköterska. När det behövs tar vi hjälp av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator eller neuropsykolog.
  Vanligtvis kommer du i kontakt med oss efter remiss från distriktsläkare eller företagshälsovården.

  Du är välkommen att ringa hit direkt för att fråga och få råd 0490-870 76 eller 0490-87315 (röstbrevlåda).

  Mer på andra webbplatser:

  Svenskt demenscentrum

 • Till oss kommer du som har spasticitet/smärta som påverkar det dagliga livet och har en intratekal läkemedelsbehandling med pump.

  Du kommer till oss för pumppåfyllning med baklofen och/eller morfin. Däremellan kan det vara aktuellt med justering av dygnsdosen.

  Du når oss på telefonnummmer 0490-865 17 (röstbrevlåda)

 • Till oss kommer du för uppföljning efter att ha fått en skada på ryggmärgen som uppstått genom olycka, sjukdom eller där skadorna är medfödda - till exempel vid ryggmärgsbråck.

  Vi som jobbar inom ryggmärgsskademottagningen är läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, psykolog, arbetsterapeut och fysioterapeut.

  Du når oss på telefonnummer 0490-870 57 (röstbrevlåda)

 • Vi erbjuder behandling vid spasticitet och vid dystoni. Den behandlingsform som
  erbjuds är injektion med botulinumtoxin.

  Du når oss på telefonnummer 0490-865 17 (röstbrevlåda)

 • Till strumpmottagningen kommer du för utprovning av medicinska kompressionsstrumpor.
  Du behöver ha en remiss från din läkare eller barnmorska för utprovning.

  Till vår hjälp har vi ett nära samarbete med lymfterapeuter på samrehab och de medverkar vid remissbedömningen, och ger oss råd och stöd.

  Du når oss på telefonnummer 0490-873 15/0490-874 62 (röstbrevlådor)

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

 • Apotek Lejonet

  hus 11, ingång a

 • På Västerviks sjukhus finns möjlighet för dig som närstående eller patient att övernatta på vårt patienthotell. Patienthotellet ligger på Västerviks sjukhus i hus 7, källarvåningen. Hus 7 ligger till höger om huvudentrén. 

  Patienthotellet Västervik

 • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

  För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

 • Röda Korset erbjuder stöd och hjälp till dig som är patient eller besökare på våra sjukhus. Du hittar värdarna från Röda korset vid sjukhusets huvudentré. Värdarna kan hjälpa till med praktiska saker som att vägleda bland hissar och korridorer eller bara lyssna och vara sällskap när väntan blir lång. 

 • Vi erbjuder gästaccess till internet via trådlöst nätverk på de flesta platser. Servicen är kostnadsfri och det finns två olika sätt att ansluta sig, antingen via sms eller via förtryckta pappersbiljetter som kan hämtas vid informationsdisken på respektive sjukhus. 

  Uppdatera listan över tillgängliga trådlösa nätverk och om RegionKalmarlan-GUEST dyker upp i listan finns det möjlighet att ansluta sig.

  Inloggning via sms

  1. Anslut dig till det trådlösa nätverket RegionKalmarlan-GUEST. 
  2. Beroende på vilken enhet du använder kommer du antingen automatiskt till en inloggningssida eller får manuellt starta din webbläsare för att se inloggningssidan. 
  3. Läs instruktionen på sidan och klicka sedan på länken längst ner ”Jag har inget konto”. Ange därefter förnamn, efternamn och mobilnummer och klicka på knappen ”Registrera”.
  4. Nu skickas användarnamn och lösenord till din mobiltelefon, notera uppgifterna och ange dem sedan på sidan under ”Användarnamn” och ”Lösenord” och klicka på knappen ”Anslut”.
  5. Sista steget är att läsa och godkänna Region Kalmar läns användaravtal, Klicka på knappen ”Godkänn”. Ditt konto är giltigt i 24 timmar, sedan behöver du registrera dig igen.
 • Vilken mat som serveras på vårdavdelningar, BB och psykiatri ser du i våra patientmatsedlar.

  Café Smultronstället

  Vi erbjuder sallader, smörgåsar, pajer, kakor, kaffe, te och annan dryck. Vi har även tidningar, godis, glass och lotter.

  Öppettider
  Måndag - Torsdag: 8.00-16.00 
  Fredag: 8.00-14.00

  Café Smultronstället ligger i hus 21 på Västerviks sjukhus.

  Restaurang Blåklinten

  Vi serverar tre olika varmrätter, varav en vegetarisk samt dagens sallad.

  Öppettider 
  Vardagar 11.00-13.30

  Restaurang Blåklinten ligger i hus 21 på Västerviks sjukhus.

 • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

 • Här hittar du parkering- och områdeskarta för Västerviks sjukhus. Det finns ett flertal avgiftsbelagda parkeringar på sjukhuset och de är utmärkta med P på kartan. De parkeringsappar som fungerar på sjukhusets parkeringar är Easy Park och Parkster.

  Karta över Västerviks sjukhus

 • I anslutning till sjukhusets huvudentré hittar du sjukhusets reception. Här kan du till exempel fråga om vägen till mottagning eller avdelning och få hjälp med att boka din sjukresa eller färdtjänst. I receptionen kan du också betala din patientfaktura kontant om du ej kan betala via internet.

 • Det finns rullstolar att låna. De hittas i huvudentrén på sjukhuset. 

 • Andaktsrum finns i hus 21.
  Sjukhuskyrkan på Västerviks sjukhus

 • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

  Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

 • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

 • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

  Läs mer om språktolkning 

  Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

 • Vi ber dig att visa hänsyn till patienter, anhöriga och medarbetare genom att inte ta med dig blommor eller använda parfym och starkt doftande hud- eller hårvårdsprodukter när du besöker oss. 

Till toppen av sidan