Patienthotellet Västervik

Östra kyrkogatan 48, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Östra kyrkogatan 48, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Västerviks sjukhus, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Patienthotellet ligger på Västerviks sjukhus i hus 7, källarvåningen. Hus 7 ligger till höger om huvudentrén. Lättast kommer du till oss genom att gå in via samma ingång som går till Barn- och ungdomsmottagningen, BB-gynavdelning 89 och Onkologiska behandlingsenheten.

Hos oss kan du som patient eller anhörig boka rum för övernattning. Vi har fem dubbelrum och ett enkelrum av enklare standard med gemensamma toaletter och dusch. Som gäst får du även tillgång till ett gemensamt tv-rum, en matsal samt ett pentry som är utrustat med mikrovågsugn kaffebryggare, vattenkokare samt kyl och frys. Välkommen!

Driftsform: Region

Här hittar du information om Patienthotellet Västervik.

 • Du kan boka ditt rum på olika sätt:

 • Incheckning kan ske på ankomstdagen från klockan 14:00. Du hämtar din nyckel i informationen vid huvudentrén. Öppetider: måndag- torsdag 07:00-16:00, fredag 07:00-14:00

  Sjukhusets entrédörrar är låsta mellan klockan 19:00 - 06:00. Då behöver du ett passerkort för att ta dig in. Detta hittar du på rummet.

  Utcheckning sker senast klockan 12:00 på avresedagen. Om rummet inte är tömt vid tiden för utcheckning, kan du debiteras en avgift på 500 kronor.

 • Kostnaden för rummet faktureras till dig i efterhand. Priser per person per dygn:

  • Patienter 100 kr (under 20 år kostnadsfritt)
  • Anhöriga 160 kr
  • Personal 200 kr
  • Övriga 250 kr

  Du betalar också 100 per person för sänglinne och handduk. Om något inträffar som gör att du behöver rent linne eller bor under en längre tid behöver vi på grund av hygienregler byta ut ditt sänglinne och handduk. Då debiteras du ytterligare 100 kronor.

 • Hotellets rum är av enklare standard och finns både som enkelrum och dubbelrum. De är utrustade med tv, trådlöst nätverk, toalett och dusch. Sänglinne och handduk finns på rummet. Du bäddar i och ur på egen hand. Rummet städas måndag-fredag.

  Eftersom hotellet ligger på sjukhuset är det inte tillåtet att röka, dricka alkohol, använda droger, ha levande ljus, ha med husdjur eller använda egna sängkläder.

  Övrigt
  Det finns även ett gemensamt tv-rum och ett gemensamt kök, som är utrustat med kaffeautomat, spis, kyl, frys och mikrovågsugn. 

 • Apotek Lejonet

  hus 11, ingång a

 • På Västerviks sjukhus finns möjlighet för dig som närstående eller patient att övernatta på vårt patienthotell. Patienthotellet ligger på Västerviks sjukhus i hus 7, källarvåningen. Hus 7 ligger till höger om huvudentrén. 

  Patienthotellet Västervik

 • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

  För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

 • Röda Korset erbjuder stöd och hjälp till dig som är patient eller besökare på våra sjukhus. Du hittar värdarna från Röda korset vid sjukhusets huvudentré. Värdarna kan hjälpa till med praktiska saker som att vägleda bland hissar och korridorer eller bara lyssna och vara sällskap när väntan blir lång. 

 • Vi erbjuder gästaccess till internet via trådlöst nätverk på de flesta platser. Servicen är kostnadsfri och det finns två olika sätt att ansluta sig, antingen via sms eller via förtryckta pappersbiljetter som kan hämtas vid informationsdisken på respektive sjukhus. 

  Uppdatera listan över tillgängliga trådlösa nätverk och om RegionKalmarlan-GUEST dyker upp i listan finns det möjlighet att ansluta sig.

  Inloggning via sms

  1. Anslut dig till det trådlösa nätverket RegionKalmarlan-GUEST. 
  2. Beroende på vilken enhet du använder kommer du antingen automatiskt till en inloggningssida eller får manuellt starta din webbläsare för att se inloggningssidan. 
  3. Läs instruktionen på sidan och klicka sedan på länken längst ner ”Jag har inget konto”. Ange därefter förnamn, efternamn och mobilnummer och klicka på knappen ”Registrera”.
  4. Nu skickas användarnamn och lösenord till din mobiltelefon, notera uppgifterna och ange dem sedan på sidan under ”Användarnamn” och ”Lösenord” och klicka på knappen ”Anslut”.
  5. Sista steget är att läsa och godkänna Region Kalmar läns användaravtal, Klicka på knappen ”Godkänn”. Ditt konto är giltigt i 24 timmar, sedan behöver du registrera dig igen.
 • Vilken mat som serveras på vårdavdelningar, BB och psykiatri ser du i våra patientmatsedlar.

  Café Smultronstället

  Vi erbjuder sallader, smörgåsar, pajer, kakor, kaffe, te och annan dryck. Vi har även tidningar, godis, glass och lotter.

  Öppettider
  Måndag - Torsdag: 8.00-16.00 
  Fredag: 8.00-14.00

  Café Smultronstället ligger i hus 21 på Västerviks sjukhus.

  Restaurang Blåklinten

  Vi serverar tre olika varmrätter, varav en vegetarisk samt dagens sallad.

  Öppettider 
  Vardagar 11.00-13.30

  Restaurang Blåklinten ligger i hus 21 på Västerviks sjukhus.

 • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

 • Här hittar du parkering- och områdeskarta för Västerviks sjukhus. Det finns ett flertal avgiftsbelagda parkeringar på sjukhuset och de är utmärkta med P på kartan. De parkeringsappar som fungerar på sjukhusets parkeringar är Easy Park och Parkster.

  Karta över Västerviks sjukhus

 • I anslutning till sjukhusets huvudentré hittar du sjukhusets reception. Här kan du till exempel fråga om vägen till mottagning eller avdelning och få hjälp med att boka din sjukresa eller färdtjänst. I receptionen kan du också betala din patientfaktura kontant om du ej kan betala via internet.

 • Det finns rullstolar att låna. De hittas i huvudentrén på sjukhuset. 

 • Andaktsrum finns i hus 21.
  Sjukhuskyrkan på Västerviks sjukhus

 • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

  Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

 • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

 • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

  Läs mer om språktolkning 

  Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

 • Vi ber dig att visa hänsyn till patienter, anhöriga och medarbetare genom att inte ta med dig blommor eller använda parfym och starkt doftande hud- eller hårvårdsprodukter när du besöker oss. 

Till toppen av sidan