Barnhälsovårdsmottagningen familjecentralen Lindsdal

Kalmarvägen 113, Kalmar

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runtRöstbrevlåda
TisdagDygnet runtRöstbrevlåda
OnsdagDygnet runtRöstbrevlåda
TorsdagDygnet runtRöstbrevlåda
FredagDygnet runtRöstbrevlåda
LördagDygnet runtRöstbrevlåda
SöndagDygnet runtRöstbrevlåda

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–14.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Kalmarvägen 113, Kalmar
Län, kommun:
Kalmar län, Kalmar
Postadress:
Familjecentralen Lindsdal, Barnhälsovårdsmottagningen, 391 85 Kalmar

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Familjecentralen ligger i Lindsdals centrum i samma fastighet som biblioteket, mellan hälsocentralen och ICA. Parkering finns i anslutning till mottagningens entré.

Buss 401 går förbi, hållplats finns precis utanför.

Cykelväg från Kalmar centrum längs med Norra vägen ut mot Lindsdal.

Till oss kommer du och ditt barn från att barnet är nyfött fram tills att barnet fyller sex år. Vi följer barnets utveckling och ger dig som förälder/vårdnadshavare stöd i din föräldraroll och alla frågor som rör barnets hälsa och utveckling. Vi erbjuder hälsoundersökningar och vaccinationer enligt barnhälsovårdens nationella program.


Om barnet är sjukt eller har skadat sig ska du i första hand vända dig till er hälsocentral. Du kan också ringa 1177 får att få råd av en sjuksköterska eller hjälp med vart du ska vända dig när barnet behöver vård.


Välkommen till oss!

Driftsform: Region

Du kan nå oss på nedan telefonnummer:

Sara Hernström (Alexander Stigberg) 010-358 19 20
Therese Helin 010-358 19 21
Tine Andersson 010-358 19 57

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 6 år eller yngre.

För att komma till oss behöver du boka en tid.

 • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

  För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

 • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

 • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

  Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

 • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

 • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

  Läs mer om språktolkning 

  Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

 • Vi ber dig att visa hänsyn till patienter, anhöriga och medarbetare genom att inte ta med dig blommor eller använda parfym och starkt doftande hud- eller hårvårdsprodukter när du besöker oss. 

Till toppen av sidan