Samrehab rehabblocket Västervik

Karstorpsvägen 13, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–14.00
Tisdag08.00–14.00
Onsdag08.00–14.00
Torsdag08.00–14.00
Fredag08.00–13.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Karstorpsvägen 13, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Västerviks sjukhus, Samrehab rehabblocket, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Samrehab rehabblocket finns på Västerviks sjukhus, hus 12, plan 3. Ingång från Karstorpsvägen.

https://www.1177.se/kalmar-lan/parkering/kalmar-lan

Hitta på plats:

Samrehab rehabblocket finns på Västerviks sjukhus, hus 12, plan 3. Lättast kommer du till oss genom att gå in via entrén hus 12. Där anmälan sker via anmälningsskärm alternativt i informationen. Gå sedan rakt fram förbi informationen till väntrummet.

Hos oss arbetar arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster. Du kommer till oss för rehabilitering. Vi tar emot dig som har psykisk ohälsa, till exempel stress, ångest, depression.

Vi kan också ta emot dig med neurologisk sjukdom, såsom stroke, MS, Parkinson eller när du drabbats av hjärnskada.


Arbetsterapeuten hjälper dig som har svårt att klara av dina vardagliga aktiviteter. När du träffar en arbetsterapeut får du hjälp med att reda ut vilken aktivitetsförmåga du har och vad du behöver för att kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Arbetsterapeuten kan också hjälpa till med att göra en utredning av förmågan att köra bil om du drabbats av en stroke eller förvärvad hjärnskada. Utredningen görs då efter remiss från läkare.

Fysioterapeuten/sjukgymnasten hjälper dig som har en funktionsstörning som begränsar eller hotar din rörelseförmåga. När du träffar en fysioterapeut/sjukgymnast så kan du få hjälp med att bedöma och träna din muskelstyrka, rörlighet, balans, kondition och koordination.


Om du har en neurologisk funktionsnedsättning kan vi erbjuda dig att delta i en intensiv träningsperiod som pågår under två veckor och har fokus på att öka din rörelseförmåga och utveckla din vardagsfärdighet.

Driftsform: Region

  • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

    För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

  • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

    Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

  • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. Detta med hänsyn till medarbetare och patienter med astma och för att minska den passiva rökningen. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

  • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

    Läs mer om språktolkning 

    Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

  • Vi erbjuder gästaccess till internet via trådlöst nätverk på de flesta platser. Servicen är kostnadsfri och det finns två olika sätt att ansluta sig, antingen via sms eller via förtryckta pappersbiljetter som kan hämtas vid informationsdisken på respektive sjukhus. 

    Uppdatera listan över tillgängliga trådlösa nätverk och om RegionKalmarlan-GUEST dyker upp i listan finns det möjlighet att ansluta sig.

    Inloggning via sms

    1. Anslut dig till det trådlösa nätverket RegionKalmarlan-GUEST. 
    2. Beroende på vilken enhet du använder kommer du antingen automatiskt till en inloggningssida eller får manuellt starta din webbläsare för att se inloggningssidan. 
    3. Läs instruktionen på sidan och klicka sedan på länken längst ner ”Jag har inget konto”. Ange därefter förnamn, efternamn och mobilnummer och klicka på knappen ”Registrera”.
    4. Nu skickas användarnamn och lösenord till din mobiltelefon, notera uppgifterna och ange dem sedan på sidan under ”Användarnamn” och ”Lösenord” och klicka på knappen ”Anslut”.
    5. Sista steget är att läsa och godkänna Region Kalmar läns användaravtal, Klicka på knappen ”Godkänn”. Ditt konto är giltigt i 24 timmar, sedan behöver du registrera dig igen.
  • Andaktsrum finns i hus 21.
    Sjukhuskyrkan på Västerviks sjukhus

  • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

  • Apotek Lejonet

    hus 11, ingång a

  • På Västerviks sjukhus finns möjlighet för dig som närstående eller patient att övernatta på vårt patienthotell. Patienthotellet ligger på Västerviks sjukhus i hus 7, källarvåningen. Hus 7 ligger till höger om huvudentrén. 

    Patienthotellet Västervik

  • Här hittar du parkering- och områdeskarta för Västerviks sjukhus. Det finns ett flertal avgiftsbelagda parkeringar på sjukhuset och de är utmärkta med P på kartan. De parkeringsappar som fungerar på sjukhusets parkeringar är Easy Park och Parkster.

    Karta över Västerviks sjukhus

Till toppen av sidan