Råd och stöd vid cancer

Mötesplatsen i Hjärtats hus

Innehållet gäller Jönköpings län

Välkommen till Hjärtats hus - en öppen mötesplats för dig som har eller har haft cancer eller andra långvariga sjukdomar. Mötesplatsen är också till för dig som fått ditt liv förändrat i samband med olycka eller skada. Du kan också vara vän eller närstående till någon som drabbats. I Hjärtats hus möter du personer som gör, eller har gjort, en liknande resa. Här kan du träffa andra och prata över en kopp kaffe och ventilera dina frågor.

Om Hjärtats hus

På Hjärtats hus möts vi som människor med erfarenheter, inte som diagnoser. Här ger vi varandra verktyg för att få energi till att leva och skapa hälsa för livet.

Hjärtats hus finns nu på två orter i Jönköpings län:

  • Jönköping
  • Värnamo
  • Eksjö (tillfälligt pausat)

Bra med möten tidigt

Det är bra att mötas i ett tidigt skede. Du som har cancersjukdom, eller som drabbats av annan långvarig sjukdom eller olycka, får någon att prata med och kan känna att du inte är ensam. Du kan vara färdig med din behandling eller rehabilitation, men inombords är det vanligt att ofta känna sig ”ofärdig”. Många sjukdomar har inte heller någon egen patientförening. Närstående uttrycker ofta att de vill och behöver få stöd, vilket gemenskapen på Hjärtats hus kan vara med och bidra till.

Volontärer driver verksamheten

Verksamheten Hjärtats hus formas och stöds av volontärer. Volontärerna är medmänniskor som själva har erfarenhet av cancer, andra långvariga sjukdomar eller att de själva varit med i en olycka. Om det behövs kan Hjärtats hus anlita resurspersoner inom Region Jönköpings län såväl som medmänniskor från civila samhället som deltar i verksamheten.

Har du frågor om Hjärtats hus eller vill komma i kontakt - hör av dig till:

Mer på 1177.se

Kontakt och stöd från andra

Det finns olika patientföreningar för cancer. Du kan också ringa eller mejla gratis och anonymt till cancervårdspersonal för att få stöd eller svar på frågor. Här hittar du kontaktuppgifter.

Mina rättigheter i vården

Du har rätt att påverka din vård. Här finns samlad information om vad patientlagen säger.

Till toppen av sidan