Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Självhjälp och gruppstöd

Mötesplatsen i Hjärtats hus

Innehållet gäller Jönköpings län

Välkommen till Hjärtats hus - en öppen mötesplats för personer som har eller har haft cancer eller andra långvariga sjukdomar. Närstående eller vän är också välkomna. Kom till Hjärtats hus för att möta andra personer, småprata över en kopp kaffe och ventilera dina frågor.

Om Hjärtats hus

På Hjärtats hus möts man som människor med erfarenheter, inte som diagnoser. Man ger varandra verktyg för att få energi till att leva och skapa hälsa för livet.

Hjärtats hus finns på fyra orter i Jönköpings län:

  • Eksjö
  • Jönköping
  • Tranås
  • Värnamo

För att ta del av aktiviteterna som ordnas kan du läsa mer på webbplatsen Hjärtats hus, Hjärtats Hus på Facebook eller Instagram.

Bra med möten tidigt

Det är bra att mötas i ett tidigt skede. Du som har cancersjukdom, eller andra långvariga sjukdomar, får någon att prata med och kan känna att du inte är ensam. Man kan vara färdig med sin behandling, men inombords kan man ofta känna sig ”ofärdig”. Många sjukdomar har inte heller någon egen patientförening. Närstående uttrycker ofta att de behöver stöd, vilket personer man möter på Hjärtats hus kan vara med och ge.

Volontärer driver verksamheten

Verksamheten Hjärtats hus formas och drivs av volontärer. Volontärer är medmänniskor som själva har erfarenhet av cancer eller andra långvariga sjukdomar. Hjärtats hus kan anlita resurspersoner inom Region Jönköpings län såväl som medmänniskor från civila samhället.

Har du frågor om Hjärtats hus eller vill komma i kontakt - hör av dig till:

Mer på 1177.se

Kontakt och stöd från andra

Det finns olika patientföreningar för cancer. Du kan också ringa eller mejla gratis och anonymt till cancervårdspersonal för att få stöd eller svar på frågor. Här hittar du kontaktuppgifter.

Mina rättigheter i vården

Du har rätt att påverka din vård. Här finns samlad information om vad patientlagen säger.

Till toppen av sidan