Kostnader och ersättningar

Patienthotell

Innehållet gäller Jönköpings län

Om du behöver närhet till vård, behandling eller rehabilitering på Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset i Eksjö, Nässjö vårdcentrum eller Värnamo sjukhus, men inte behöver vara inneliggande, har du möjlighet att bo på hotell i närheten av sjukhuset. Det är personalen på din vård- eller behandlingsavdelning som beslutar om du kan bo på hotell. Det är också personalen som bokar ditt hotellrum.

Att bo på patienthotell är kostnadsfritt för dig som är patient från Jönköpings län och har ett beslut om hotellboende från din vård- eller behandlingsavdelning.

Som patient debiteras du endast dagvårdsavgiften för din behandling. Frukost och middag äter du på hotellet. 

Bokning av hotellrum

Det är personalen på din vård- eller behandlingsavdelning som bokar ditt hotellrum. Det gäller också boendet för dina närstående, och gäller i mån av plats.

Närstående

Om du har en närstående som också ska bo på hotellet så betalar den personen själv för rummet. Om du som patient och din närstående delar rum så får din närstående betala mellanskillnaden för enkelrum och dubbelrum. Frukost och middag ingår, och det gäller även för din närstående.

Patienter från andra län 

Om du är patient från annat län eller region än Jönköpings län får du själv betala hotellrummet. Du kan sedan få tillbaka ditt utlägg från din region. Även din närstående kan bo på hotellet, men får då betala hotellvistelsen själv.

Till toppen av sidan