KOSTNADER OCH ERSÄTTNINGAR

Patienthotell

Innehållet gäller Jönköpings län

Om du behöver närhet till vård, behandling eller rehabilitering på Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset i Eksjö, Nässjö vårdcentrum eller Värnamo sjukhus, men inte behöver vara inneliggande, har du möjlighet att bo på hotell i närheten av sjukhuset. Det är personalen på din vård- eller behandlingsavdelning som beslutar om du kan bo på hotell. Det är också personalen som bokar ditt hotellrum.

Att bo på hotellet är kostnadsfritt för dig som är patient från Jönköpings län och har ett beslut om hotellboende från din vård- eller behandlingsavdelning. Frukost och middag äter du på hotellet. Som patient debiteras du endast dagvårdsavgiften för din behandling.

Patienter från annat än Jönköpings län får själva betala hotellrummet. Du kan sedan få tillbaka utlägget från din region. Även närstående kan bo på hotellet, men får då betala vistelsen själva.

Bokning av hotellrum för närstående ska göras av vård- eller behandlingsavdelningen och gäller i mån av plats.

Patienthotell i Jönköping

I Jönköping är det Hotel Savoy, Brunnsgatan 13-15, som är patienthotell. Närstående betalar 800 kr för enkelrum och 950 kr för dubbelrum. Om patient och närstående delar rum, betalar närstående mellanskillnaden för enkelrum och dubbelrum, 150 kr. Frukost och middag ingår även för dig som närstående.

Patienthotell i Eksjö

I Eksjö är det Eksjö Stadshotell, Stora torget 9, som är patienthotell. Närstående betalar 820 kr för enkelrum och 1 100 kr för dubbelrum. Om patient och närstående delar rum, betalar närstående mellanskillnaden för enkelrum och dubbelrum, 280 kr. Frukost och middag ingår även för dig som närstående.

Patienthotell i Nässjö

I Nässjö är det Hotell Högland, Esplanaden 4, som är patienthotell. Närstående betalar 1 050 kr för enkelrum och 1 490 kr för dubbelrum. Om patient och närstående delar rum, betalar närstående mellanskillnaden för enkelrum och dubbelrum, 440 kr. Frukost och middag ingår även för dig som närstående.

Patienthotell i Värnamo

I Värnamo är det Scandic Värnamo, Storgatsbacken 20 E, som är patienthotell. Närstående betalar 1 095 kr för enkelrum och 1 295 kr för dubbelrum. Om patient och närstående delar rum, betalar närstående mellanskillnaden för enkelrum och dubbelrum, 200 kr. Frukost och middag ingår även för dig som närstående.

Till toppen av sidan