Kostnader och ersättningar

Patienthotell

Innehållet gäller Jönköpings län

Om du behöver närhet till vård, behandling eller rehabilitering på Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset i Eksjö, Nässjö vårdcentrum eller Värnamo sjukhus, men inte behöver vara inneliggande, har du möjlighet att bo på hotell i närheten av sjukhuset. Det är personalen på din vård- eller behandlingsavdelning som beslutar om du kan bo på hotell. Det är också personalen som bokar ditt hotellrum.

Att bo på patienthotell är kostnadsfritt för dig som är patient från Jönköpings län om du har ett beslut om hotellboende från din vård- eller behandlingsavdelning.

Som patient debiteras du endast dagvårdsavgiften för din behandling. Frukost och middag äter du på hotellet. 

Bokning av hotellrum

Bokning av hotellrum för närstående ska göras av personalen på vård- eller behandlingsavdelningen och gäller i mån av plats.

Närstående

Närstående betalar själva för rummet. Om patient och närstående delar rum, betalar närstående mellanskillnaden för enkelrum och dubbelrum. Frukost och middag ingår även för dig som närstående.

Patienter från andra län 

Om du är patient från annat än Jönköpings län får du själv betala hotellrummet. Du kan sedan få tillbaka utlägget från din region. Även närstående kan bo på hotellet, men får då betala vistelsen själva.

Patienthotell 

Eksjö

Eksjö Stadshotell, Stora torget 9. 

Jönköping

Hotel Savoy, Brunnsgatan 13-15. 

Nässjö

Hotell Högland, Esplanaden 4.

Värnamo

Scandic Värnamo, Storgatsbacken 20 E.

Till toppen av sidan