SÅ LOGGAR DU IN PÅ 1177.SE

Så loggar du in på 1177.se

För att logga in på 1177.se behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID.

Att logga in med e-legitimation

Med hjälp av en elektronisk legitimation kan du logga in och legitimera dig i olika appar och på olika webbplatser, till exempel på 1177.se.

Logga in med BankID

Du kan installera BankID på en mobil, surfplatta eller dator. BankID för mobiler och surfplattor kallas för Mobilt BankID.

Du skaffar BankID hos en bank. Bankerna har olika krav på din ålder men om du är under 18 år måste du ha tillstånd av vårdnadshavare. Läs mer på din banks webbplats vad som gäller för dig.

Läs om hur du beställer och kommer igång med BankID

Logga in med Freja eID

Freja eID är en gratis, svensk e-legitimation. 

För att skaffa Freja eID behöver du ha en smart mobil, en fysisk legitimation och ett e-postkonto.

Läs om hur du skaffar Freja eID.

Logga in med en utländsk e-legitimation

Det går i dagsläget inte att logga in med utländsk e-legitimation i e-tjänsterna.

Jönköpings län

Så ser du e-tjänsterna för en mottagning

Du ser alltid din valda vårdcentral och deras e-tjänster när du loggar in på 1177. Men vill du se e-tjänster från en annan mottagning behöver du söka fram den på egen hand.

Jönköpings län

Det här kan du som senior göra när du loggat in på 1177.se

I den här filmen får du veta lite mer om 1177.se samt hur du loggar in och kan använda e-tjänster i din kontakt med vården.

Logga in med skyddade personuppgifter

Du kan logga in i 1177 med e-legitimation om du har skyddade personuppgifter.

Du kan inte agera ombud och utföra ärenden åt ett barn du är vårdnadshavare för om du eller barnet har skyddad identitet.

Kan barn logga in på 1177.se?

Vårdnadshavare kan logga in och göra barnets vårdärenden med sin egen inloggning tills barnet har fyllt 13 år. Här kan du läsa mer om hur du gör ditt barns vårdärenden via nätet.

När ett barn har fyllt 13 år behöver hen ha en egen inloggning. Då kan vårdnadshavaren inte längre hantera eller ta del av ärenden via sin egen inloggning.

Barn över 13 år ska logga in själva

Du som är barn och över 13 år kan logga in med e-legitimation. Det finns tekniska krav för e-tjänsterna som bland annat handlar om vilka typer av e-legitimationer som fungerar att logga in med. E-tjänsterna stöder till exempel inte inloggning med Mobilt SäkerhetsID, en e-legitimation som riktar sig till unga. Här kan du läsa mer om de tekniska krav som gäller för att logga in på 1177.se.

Jönköpings län

Kontakt utan förälders vetskap

Sveriges regioner har tillsammans tagit beslutet att barn över 13 år har ett gradvis allt större behov av att självständigt kunna kontakta vården, exempelvis ta kontakt med en ungdomsmottagning, utan att en förälder har vetskap om det. 

Reservnummer och samordningsnummer

Du som har reservnummer eller samordningsnummer kan inte logga in på 1177.se.

Stäng webbläsaren när du har loggat ut

Din webbläsare kan tillfälligt lagra information om din e-legitimation. Det är därför viktigt att du stänger ner alla öppna fönster i webbläsaren när du har loggat ut från 1177.se om någon annan har tillgång till datorn.

Till toppen av sidan