Förlossningsavdelningen kvinnokliniken Länssjukhuset Ryhov

Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt

Besöksadress:
Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
Förlossningsavdelningen, Kvinnokliniken, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Med bil följ skyltar mot förlossningsavdelningen då du kommer mot besöksparkeringen. Med buss kan du ta bussnummer 3, 4, 112, 113, 114 som stannar utanför sjukhusets huvudentré. Busshållplats "Jönköping Länssjukhuset Ryhov". Tidtabell och övrig information finns på www.jlt.se

Ansträngd parkeringssituation på Länssjukhuset Ryhov

Just håller vi på att bygga om huvudentrén på Länssjukhuset Ryhov och därför är det ont om parkeringsplatser. Ska du besöka sjukhuset vill vi därför be dig som har möjlighet att ta bussen, cykeln eller promenera samt att vara ute i god tid.

Hitta på plats:

Från huvudentrén, ta höger till målpunkt S. Avdelningen finns en trappa ner på plan 3. Från besöksparkeringen når du förlossningsavdelningen via trapphus/hiss Q8, en trappa ner. Utanför entrén till förlossningsmottagningen finns parkeringsplatser för tillfällig parkering. Om du ska stanna kvar på förlossningen behöver du flytta bilen till sjukhusets avgiftsbelagda besöksparkering.

Hit är du som blivande förälder välkommen för att föda barn.


Ring alltid innan du och din partner/anhörig åker in till förlossningsavdelningen för att rådgöra med barnmorska. Barnmorskan har tillgång till mödravårdsjournalen och förbereder ankomsten på bästa sätt. 


Du kan också ringa till oss för rådgivning – dygnet runt.


Om det är fullt på ditt närmaste sjukhus kan du bli hänvisad till en annan förlossningsavdelning i länet. Länets tre förlossningsavdelningar har ett nära samarbete för att på ett tryggt och bra sätt ta hand om blivande mammor och barn.

Driftsform: Region

Här kan du se några av våra utbud.

  • Vilket rum och sängplats du får avgörs bland annat av hur många som vårdas samtidigt, och vilket vårdbehov du har. Om det är möjligt erbjuds du eget rum. I mån av plats kan din partner/stödperson få övernatta. 

  • Du som föder erbjuds mat och dryck. Din partner/stödperson får själv får ta med mat och dryck eller köpa på förlossningsavdelningen. På dagtid finns möjlighet att äta i sjukhusets cafeteria eller restaurang.

Ta med legitimation, toalettsaker, innetofflor, amningsberättelsen, kläder till dig och barnet och eventuellt mat och dryck (läs mer under "Vårt utbud").

Om du kommer från en annan region – ta med din mödravårdsjournal.

Besöksregler

Under förlossningen får du ha med dig din partner och/eller en stödperson. På grund av smittorisken får eventuella syskon till det nyfödda barnet inte besöka avdelningen.

Till toppen av sidan