Bra Liv Bankeryd vårdcentral

Sjöåkravägen 18, Bankeryd

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-242 38 00
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre07:30 - 17:00
   Öppettider
   • Mån - Tor07:45 - 15:30 Provtagning
   • Mån - Fre08:00 - 17:00 Vårdcentralen
   • Fre07:45 - 14:30 Provtagning

   Besöksadress:
   Sjöåkravägen 18, Bankeryd
   Län, kommun:
   Jönköpings län, Jönköping
   Postadress:
   Box 83, 564 22 Bankeryd
   Webbplats:
   http://www.rjl.se/bankerydsvardcentral/

   På Bra Liv Bankeryd vårdcentral får alla ett gott bemötande på lika villkor. Vårt mål är att erbjuda dig snabb tillgång till vård av högsta kvalitet med hjälp av välutbildad personal. Vi arbetar tillsammans på att relationen med dig grundar sig på omtanke, helhetssyn och kvalitet.

   På Bra Liv Bankeryd vårdcentral finns specialistläkare i allmänmedicin, sjuksköterskor/ distriktssköterskor, sjukgymnaster, vårdadministratörer, arbetsterapeut/rehabiliteringssamordnare, psykolog och kurator. Vi har vårdteam för diabetes, rehabilitering och astma/KOL samt vaccinationsmottagning inför utlandsresa. Under samma tak finns även laboratorium och apotek.

   Vi tar emot barn och vuxna som är sjuka och behöver råd eller vård. Vi arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

   Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

   När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna Närakuter. Du når Närakuten på telefon genom att ringa 1177. Du kan också boka en tid via Närakuternas e-tjänster.

   Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

   Ålder

   Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

   Publicerad: 2021-09-02

   För aktuell information från Region Jönköpings län om covid-19-vaccin, drop-in och tidsboknig,
   var god läs på 1177.se
   Vaccination mot covid-19, 1177 Vårdguiden

   Välkommen att kontakta Bra Liv Bankeryd vårdcentral via våra e-tjänster eller telefon, 010-242 38 00. Du kan även kontakta någon av vårdcentralens mottagningar direkt, telefonnummer och tider ser du nedan.

   • Bra Liv nära är en tjänst för dig där du träffar vårdpersonal via videomöte i din smartphone, platta eller dator. Du bokar själv den tid som det passar dig. Du kan få råd, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg - precis som vid ett vanligt vårdcentralsbesök.

    Genom Bra Liv nära träffar du legitimerad personal från våra Bra Liv-vårdcentraler, var du än befinner dig. Du kan när som helst logga in på appen för att se nästa lediga tid.

    Gå till appen

    Läs mer om Bra Liv nära

   • Telefontid måndag-fredag 08:00-12:00.

    Vi stödjer dig som på grund av skada eller sjukdom har svårt att klara ditt dagliga liv. Våra åtgärder förebygger, förbättrar eller kompenserar nedsatt förmåga att utföra vardagsaktiviteter.

   • Telefontid måndag-fredag 07:30-17:00.

    Vi ger råd om astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och allergi och tips om medicinering. Vi gör även kontroller av lungfunktionen.

    På vår Astmamottagning lär vi dig hur du kan hantera din astma. Du får råd och tips kring medicinering.

   • Telefontid måndag-fredag 07:30-17:00.

    För dig som diagnostiserats med högt blodtryck (hypertoni) finns en tidsbokad blodtrycksmottagning. Där kan du får råd, information och uppföljning av ditt blodtryck.

    Du kan också kostnadsfritt kontrollera ditt blodtryck i vårt hälsorum när det passar dig.

   • Telefontid måndag-fredag 07:30-17:00.

    På diabetesmottagningen ger vi dig råd, information och följer upp din diabetes. Vi hjälper dig dessutom att prova ut lämpliga hjälpmedel.

   • Telefontid måndag-fredag 07:30-17:00.

    Distriktsläkarmottagningen erbjuder rådgivning, behandling och omvårdnad av skador och sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård och rehabilitering.

   • Telefontid måndag-fredag 07:30-17:00.
    Öppen mottagning måndag-fredag 09:00-11:30 och 14:00-16:00.

    På distriktssköterskemottagningen får du råd och stöd om egenvård. Distriktssköterskan utför vissa behandlingar och bedömningar.

    Exempel på vad distriktssköterskan gör:

    • tar bort stygn
    • lägger om sår
    • provar ut och skriver ut hjälpmedel vid inkontinens
    • provar ut kompressionsstrumpor
    • gör hälsobedömningar
    • gör fallriskbedömningar
    • ger råd om egenvård.
    • Covid-19 - Endast för personal inom hälso- och sjukvård och äldreomsorg eller på medicinsk indikation av läkare. Boka tid via telefon 010-242 38 00.
     När behöver jag lämna prov för covid-19?
    • Övrig provtagning - boka tid via e-tjänsten "Boka tid" ovan.
   • Vi gör psykosociala bedömningar, funktionsbedömningar, ger råd, stödsamtal och samtalsbehandling. De som kommer till oss har till exempel akut kris, ångest, depression, utmattning och stressproblematik. Teamet består av 2 stycken kuratorer.

    Kontakta oss genom att ringa och tala in ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp.

   • Rehabkoordinator finns på plats måndag-fredag 8:00-12:00.

    Rehabkoordinator är en resurs på vårdcentralen för patienter som är i riskzonen att bli sjukskrivna eller är sjukskrivna, i syfte att underlätta för patienten att återgå i arbete/arbetssökande eller vara kvar i arbete.

    Rehabkoordinatorn arbetar nära din läkare och övrig personal på vårdcentralen. Samarbetar även med Försäkringskassan, arbetsgivare, Arbetsförmedlingen och vid behov även med Socialtjänsten.

   • Till sjukgymnastiken kommer du som behöver anpassad träning och behandling på grund av sjukdom, skador eller smärta. Det kan vara smärtor i muskler, leder, rygg, nacke och övriga kroppen, rehabilitering, stroke, neurologiska sjukdomar, huvudvärk, migrän, yrsel, stressrelaterade symtom eller andningsrelaterade besvär. Tillsammans med dig bedömer och planerar vi din behandling och åtgärder. Ger information, råd och stöd om god egenvård. Utarbetar vård- och rehabiliteringsplaner.
    Du kan söka med eller utan remiss.

   • Telefontid måndag-fredag 08:00-17:00.

    Sluta-röka-linjen
    Oavsett var i länet du bor så kan du alltid själv kontakta Sluta-röka-linjen via 1177 Vårdguiden. 
    Telefonnummer 020-840000, Mån-tor 09:00-20:00, Fre 09:00-16:00

    Du kan också kontakta oss på vårdcentralen för mer information om hjälp med tobaksavvänjning.

   • Telefontid måndag-fredag 07:30-17:00.

    På vaccinationsmottagningen ger vi dig råd inför resan om vilka vaccinationer som rekommenderas för ditt resmål.

    När du ringer oss, vänligen ha ditt vaccinationskort till hands för att underlätta bokningen. Vaccination på vårdcentralen kostar 250 kr + kostnad för vaccinet. Kostnaden för vaccination ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård.

    Du kan läsa mer om resevaccinationer på 1177 Vårdguiden

   Till toppen av sidan