Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen Värnamo

Värnamo sjukhus, Doktorsgatan.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-241 10 30
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre10:15 - 11:15
   • Mån - Fre13:00 - 14:30
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:30

   Besöksadress:
   Värnamo sjukhus, Doktorsgatan.
   Län, kommun:
   Jönköpings län, Värnamo
   Postadress:
   Barn- och ungdomspsykiatriska, mottagningen, Värnamo sjukhus, 331 85 Värnamo

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Gratis parkering finns på sjukhusområdet. Vid huvudentrén och den södra entrén finns handikapparkeringar. Busshållplats finns vid huvudentrén.

   Hitta på plats:

   Från huvudentrén, följ skyltar mot målpunkt C. Mottagningen finns på plan 3 (entréplanet).

   Vid misstanke om psykisk sjukdom eller psykisk funktionsnedsättning hos barn och ungdomar fram till den dag de fyller 18 år kan man själv kontakta En väg in, barn och unga, psykisk hälsa eller bli remitterad från t.ex. barnhälsovård, elevhälsa, vårdcentral eller socialtjänst.


   Alla remisser adresseras till:

   En väg in, barn och unga, psykisk hälsa

   Länssjukhuset Ryhov

   551 85 Jönköping


   Läs mer om bedömning, behandling och utredning under Vårt utbud.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Utringning administrativa ärenden kl. 10:15-11:15, övriga ärenden kl. 13:00-14:30.

   Ålder

   Vi tar emot patienter som är 17 år eller yngre.

   Här kan du läsa om några av våra utbud.

   • Familjer som bedöms vara i behov av bedömningssamtal erbjuds en tid inom 30 dagar. Till besöket som brukar ta 1-1,5 timme kallas barnet/ungdomen tillsammans med vårdnadshavare. Besöket inleds oftast tillsammans och delas upp efter en stund så att både barnet/ungdomen och de vuxna har möjlighet att samtala fritt och ta upp egna frågor och funderingar. En barn- och ungdomspsykiatrisk bedömning går ut på att få en helhetsbild med både risk- och friskfaktorer och det behövs ofta flera samtal (1-3) innan bedömningen är klar. Om bedömningen visar att familjen är i behov av fortsatt kontakt med BUP upprättas en vårdplan.

   • Barn- och ungdomspsykiatri bygger på helhetssyn, ett tvärvetenskapligt förhållningssätt och tvärprofessionell samverkan. Behandlingen kan t.ex. bestå av olika former av samtalsterapi, nätverksarbete, psykopedagogisk behandling/utbildning, läkemedelsbehandling med mera. Behandlingen utformas alltid i samråd med barnet/ungdomen och vårdnadshavare.

   • En barnpsykiatrisk utredning syftar till att undersöka svårigheter och resurser hos barnet/ungdomen och familjen, utifrån en frågeställning om psykisk sjukdom och/eller funktionsnedsättning. Utredningsteamet är tvärprofessionellt, och i utredningen ingår ofta flera olika undersökningar, intervjuer, frågeformulär och tester. När de olika undersökningarna är färdiga sammanställer utredningsteamet en utredningsrapport, som de går igenom med vårdnadshavare och barnet/ungdomen. Om familjen samtycker brukar även barnets/ungdomens skola bjudas in till ett möte för information och diskussion om behov av stöd i lärandemiljön.

   Till toppen av sidan