BB vårdenhet kvinnokliniken Länssjukhuset Ryhov

Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

010-242 14 30

Öppet idag

  • Dygnet runt

Telefontid idag

  • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

  • Mån - SönDygnet runt

Öppettider

  • Mån - SönDygnet runt
Besöksadress:
Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
BB vårdenhet, kvinnokliniken, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Buss nummer 3, 13 och 26 stannar utanför sjukhusets huvudentré. Busshållplats "Jönköping Länssjukhuset Ryhov" Tidtabell och övrig information finns på www.jlt.se. På sjukhusområdet finns även cirka 1000 parkeringsplatser för besökare med bil.

Hitta på plats:

Från huvudentrén, ta höger till målpunkt T. Enheten finns på plan 8. Från hissen ta till vänster, vänster igen och en tredje vänster så är du framme vid KK vårdenhet BB. Utanför entrén till förlossningsavdelningen finns fyra parkeringsplatser där du får parkera i max två timmar. Därefter måste du flytta bilen till sjukhusets avgiftsbelagda besöksparkering.

BB vårdenhet är en vårdavdelning som är till för den nyblivna familjen. Hur länge man stannar på BB vårdenhet är individuellt beroende på hur mor och barn mår. Normal vårdtid är 6-48 timmar.

Målet med BB-vården är att ge föräldrarna stöd och information för en så bra start som möjligt i förädrarollen och amningen av barnet.

Besök på BB vårdenhet gäller endast för partner och syskon till det nyfödda barnet och under förutsättning att man inte är förkyld eller har någon annan smittsam sjukdom. Tänk på infektionsrisken, ta inte ut barnet från avdelningen.

Läs om vad som gäller kring parkering under vägbeskrivning.

Information till patienter

Avgiften för partnerns och mammans vårdplats är 100 kronor per person och dygn och betalas i efterhand via faktura. I din partners avgift ingår sängplats och frukost.

Om din partner vill köpa mat på avdelningen går det bra. Vi tar endast kortbetalning.

Information till besökare

Besöksregler

Det är just nu inte tillåtet att besöka patienter på vår enhet. Om det finns särskilda skäl ska enheten kontaktas för bedömning innan besök.

Ta inte med blommor till avdelningen.

Driftsform

Driftsform: Region