BB vårdenhet kvinnokliniken Länssjukhuset Ryhov

Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt

Besöksadress:
Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
BB vårdenhet, kvinnokliniken, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Buss nummer 3, 4, 112, 113, 114 stannar utanför sjukhusets huvudentré. Busshållplats "Jönköping Länssjukhuset Ryhov" Tidtabell och övrig information finns på www.jlt.se.

Ansträngd parkeringssituation på Länssjukhuset Ryhov

Just håller vi på att bygga om huvudentrén på Länssjukhuset Ryhov och därför är det ont om parkeringsplatser. Ska du besöka sjukhuset vill vi därför be dig som har möjlighet att ta bussen, cykeln eller promenera samt att vara ute i god tid.

Hitta på plats:

Från huvudentrén, ta höger till målpunkt T. Enheten finns på plan 8. Från hissen ta till vänster, vänster igen och en tredje vänster så är du framme vid KK vårdenhet BB.

Utanför entrén till förlossningsavdelningen finns fyra parkeringsplatser där du får parkera i max två timmar. Därefter måste du flytta bilen till sjukhusets avgiftsbelagda besöksparkering.

BB vårdenhet är en vårdavdelning som är till för den nyblivna familjen. Hur länge man stannar på BB vårdenhet är individuellt beroende på hur mor och barn mår. Normal vårdtid är 6-48 timmar.

Målet med BB-vården är att ge föräldrarna stöd och information för en så bra start som möjligt i förädrarollen och amningen av barnet.

Besök på BB vårdenhet gäller endast för partner under förutsättning att hen mår bra, inte är förkyld eller har någon annan smittsam sjukdom. Tänk på infektionsrisken, ta inte ut barnet från avdelningen.

Läs om vad som gäller kring parkering under "vägbeskrivning".

Driftsform: Region

Avgiften för mammans vårdplats är 100 kronor per person och dygn. Mammans vårdplats betalas i efterhand via faktura. Partners vårddygn betalas via Swish eller faktura och i detta ingår sängplats och frukost. Om din partner vill köpa mat på avdelningen går det bra. Detta betalas via Swish eller faktura.

Besöksregler

Förlösta: En frisk partner eller anhörig får följa med till BB efter förlossningen, detta gäller i mån av plats. Sträva efter att ha samma anhörig eller partner under vårdtiden för att undvika smittor.

Oförlösta: Högst två anhöriga eller närstående per dygn, utan förkylningssymtom, får besöka en patient som vårdas hos oss

Till toppen av sidan